Vremea Nouă, rușinea presei vasluiene

Am mai scris aici despre acest ziar local și am mai observat de-a lungul timpului aberații, dar care nu m-au implicat în mod direct și nu m-au provocat îndeajuns de mult pentru a deschide o ciornă pe care să-mi scriu părerea. Sunt sigur că această opinie nu-mi aparține doar mie, iar ca drept dovadă puteți citi, doar înainte de a fi șterse, ce spun unii comentatorii ai articolelor pe care le publică rușinea presei vasluiene, Vremea Nouă.

Să trecem la treabă..

Nu sunt pus de nimeni să scriu aceste rânduri, este doar părerea mea și simt să clarificăm acest aspect încă de acum. Am fost implicat în evenimentul Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui pentru doi ani la rând și sper să continui să fac asta și în anii următori. Îl prezint cu drag și este un proiect care mă dezvoltă în ceea ce iubesc să fac – să prezint, să vorbesc în fața unui public. De altfel, aici am atins și apogeul, l-am putut prezenta pe Smiley în fața unui public de peste 10.000 de vasluieni.

Titlul de jurnalist este prea mare pentru cei care scriu aberațiile de pe Vremea Nouă, dar o să-i numim așa doar făcându-le un favor.

Articolele care mi-au atras atenția sunt cele din imaginile de mai jos (click pentru a mări), nu dau link spre site-ul lor pentru că nici ei nu au făcut-o în 2015 când m-au citat și n-au știut să menționeze și sursa cu link.

S-au luat de un eveniment care anul trecut i-a făcut să stea cu toții pe balconul redacției lor și să se distreze pe munca celor care au evoluat pe scenă ca mai apoi să debiteze prostii pe ciorna lor. Care e logica? Să critici un eveniment reprezentativ pentru comunitatea pe care se presupune că o reprezinți spune multe despre tine și calitatea ta de jurnalist. Dar această practică nu este una nouă pentru acești postaci, aceștia fiind cunoscuți de comunitatea vasluiană pentru noroiul pe care îl aruncă periodic în orașul peste care se autointitulează lideri ai presei.

Subiectele care ar trebui promovate cu adevărat nu vând destul sau nu au jurnaliști capabili să compună un titlu care să atragă pe FaceBook (de unde aceștia iau peste 80% din trafic)? Și ca drept dovadă, când nu mai găsesc nimic de rumegat, preiau știri click-bait din presa națională, scriu două rânduri sau dau copy-paste de acolo și apoi fac legătura spre articolul original.

Bătaia de joc care acoperea orașul nostru acum câțiva ani în mediul online este continuată doar de voi pentru că nu vă găsiți rostul.

Vă bateți joc de niște profesori care depun o muncă titanică cu câțiva copii vasluieni care cresc de la an la an, dar despre care nu scrieți un rând de bine. Îi criticați în condițiile în care nu aveți habar câtă muncă se depune anual și ce sacrificii fac părinții pentru acele evoluții pe care voi încercați să le ironizați în mizeria de articol numit „Zilele municipiului Vaslui au debutat cu frig. Noroc cu fumul de la mici, care i-a încălzit pe iubitorii de cultură!”. Pentru cine scrieți voi, jurnaliștii lui pește? Nu pentru vasluienii care înfulecă „micii și cârnați, precum făceau pe vremuri obsedații de romane polițiste”? Nu cu ajutorul lor vă autointitulați liderul presei vasluiene?

Și să spui despre Holograf că sunt niște bunici depășește orice urmă de bun simț și etică… chiar voi să faceți asta? Holograf nu este doar o trupă care face spectacol, ci o emblemă a României în timp ce voi nu puteți reprezenta corect un oraș. Ați șters comentariile critice de la articol pentru a vă minți singuri că aveți dreptate sau pentru a vă încuraja cu câțiva lătrăi care sunt de partea voastră, probabil tot din echipa voastră?

Ați scris articolele acestea de la foame? Fumul despre care ați scris că este atât de deranjant a fost însoțit de ceva miros de carne la grătar și v-au plâns stomacurile prin redacție, este?

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.