Ababei Alexandru, născut în 1997, în Vaslui. Pasionat de dezvoltare personală, de leadership, de comunicare (de aici și blogul).

Cochetez cu online-ul din 2010, totul a început din pură întâmplare și curiozitate. Acest blog este deschis în Ajunul Crăciunului 2012.

Scurtă biografie „profesională”:

2012

– Deschid blogul în luna decembrie, pe 24, fiind cea mai bună versiune a onliner-ului Alexandru Ababei, cu multe idei bune și gând de continuitate.

2013

– Scriu pe blog și învăț tot mai multe lucruri despre promovarea online. Pun bazele unui PBN cu care mi-am sprijinit, mai apoi, viitoarele proiecte online, cu succes minor.

2014

– Un an de tergiversare, care nu-mi aduce mari realizări, dar din care am învățat multe lucruri ce mă vor ajuta pe viitor. PBN-un crește, dar nu l-am ținut de curat și asta m-a pus mai mult la muncă în viitorul imediat apropiat.

2015

– Vin la facultate, în Iași. Descopăr oameni frumoși, cu gândiri sănătoase și motivaționale.

– Devin voluntar al Ligii Studenților de la Facultatea de Mecanică și aici începe, practic, remodelarea mea la nivel de caracter, dar și ca onliner. Încep să fiu apreciat pentru ceea ce sunt, pentru modul în care scriu și învăț să lucrez în echipă.

– Devin responsabil de site-ul asociației și imaginea în online a acesteia.

2016

– Cresc, scriu, învăț. Voluntariatul mă dezvoltă și trag cât mai mult pentru a ajunge cea mai bună variantă a mea.

– Deschid o idee de business împreună cu alți doi colegi de facultate (WeBrandIT.ro), în cadrul căreia mă ocup de imagine, conținut, SEO și WordPress.

– Încep niște colaborări cel puțin interesante și mă maturizez personal și profesional.

2017

– Deschid mai multe bloguri (10) la începutul anului și încep să le cresc pentru viitor. (ianuarie)

– Încep să prezint, organizez, gândesc evenimente pentru L.S.M și să devin tot mai îndrăgostit de voluntariat. Mă ocup, împreună cu un prieten din Liga Studenților de la Facultatea de Mecanică, de evenimentul „Expo&Burn 2k17” în calitate de organizator. Proiectul asociației noastre m-a pus în contact cu mulți oameni de succes și m-a dezvoltat mult. (aprilie)

– Candidez și devin Președintele Ligii Studenților de la Facultatea de Mecanică, iar de aici majoritatea timpului meu este dedicat voluntariatului. (mai)

– Nu am lăsat nici online-ul moale și încep fiu redactor pentru EstiDinIasi.ro. (iulie)

2018

– Devin Vicepreședinte Regional al Uniunii Naționale a Studenților din România, în urma unui vot național. (11 mai 2018)

– Pe 11 Iulie, devin Evaluator în cadrul A.R.A.C.I.S.

– 12-15 August – prezint „Zilele Municipiului Vaslui 2018”

– 6-7 Octombrie – coordonez, din partea L.S.M, ediția a 10-a a evenimentului auto Expo&Burn – un real succes (20.000 spectatori, articole în presă, parteneri mulțumiți)

– 22 Noiembrie – devin student senator în cadrul Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași

Reprezentarea studențească îmi este deja foarte comună și cunosc principalele direcții ale studenților, sunt la curent cu ultimele modificări ce-i privesc pe studenți și devin mult mai matur în acest mediu. Încerc să promovez cât mai mulți tineri care merită și pot demonstra multe, acest lucru devenind un obiectiv personal.

2019

– Mă retrag ușor-ușor din voluntariat și încep să renunț la funcțiile pe care le-am obținut de-a lungul studenției. Era un pas firesc pe care trebuia să-l fac. Rămân cu bucuria că în urma mea se cunosc multe lucruri frumoase și că am ajutat o mulțime de studenți de-a lungul activității.

– Continui să prezint evenimente organizate de Primăria Vaslui, evenimente organizate în activitățile facultății, asociației studențești.

– În octombrie devin student consilier al Facultății de Mecanică, mandat de un an de zile.

– Îmi îndrept atenția mai mult spre zona de business și caut colaborări care să mă implinească pe plan profesional.

2020

– Pe 10 Ianuarie încep colaborarea cu InfoIasiOnline.ro, un portal de știri din Iași. Mă ocup aici de marketing online, colaborări, SEO, un fel de om bun la toate, prestez câte puțin din fiecare. Totodată, administrez paginile de FaceBook a celor mai importante companii de taximetrie din Iași.

– Pe 7 Februarie îmi deschid propria firmă – Ababei Online S.R.L., era nevoie de un astfel de cadru pentru a-mi continua activitatea în mediul online la cel mai înalt nivel. Înainte de pandemie începusem să colaborez cu mai multe companii importante din online, dar covid-ul a stricat tot.

– În vară îmi depun dosarul pentru atestare inspector ITP, dar nu am primit niciun răspuns deocamdată.

– Încep să simt tot mai mult nevoia de implicare în comunitatea din care fac parte, iar politica pare să fie cel mai potrivit drum. Nu am luat nicio decizie deocamdată, o cântăresc.


Mă puteți găsi și aici: