Vremea Nouă, locul unde jurnaliștii scriu numai mizerii

Am vrut să respect oarecum șablonul titlului din mizeria de publicație pentru că articolul ăsta (link) m-a făcut să scriu acest articol. Au fost criticați în nenumărate rânduri, bănuiți cum că ar fi sponsorizați de anumite grupări politice, contraziși cu argumente solide prin comentarii, dar cu toate acestea jurnaliștii Vremea Nouă nu au avut niciun interes pentru a deveni mai buni, pentru a mulțumi cât mai mulți cititori, pentru a ieși din zona de mizerie în care au intrat. Știu că poate este greu să practici jurnalismul într-un oraș atât de mic, că salariile sunt de maro, iar subiectele lipsesc de cele mai multe ori, dar vă rog, jurnaliștilor care vă vedeți, să deveniți decenți, să realizați că sunteți și voi locuitori ai Vasluiului, iar atunci când aruncați cu noroi în acest județ frumos, aruncați și în voi.

„Datorită” unora ca ei Vasluiul a ajuns să fie bătaia de joc a țării, din cauza lor citim zilnic bancuri despre județul nostru și suntem de multe ori luați peste picior prin alte orașe. Știu și înțeleg perfect că în acest domeniu principalul obiectiv este să produci cât mai mult conținut, dar Vremea Nouă a înțeles greșit acest lucru. De cele mai multe ori, poate chiar de fiecare dată, este mai important să scrii bine, să oferi informații de calitate, să vii cu ceva nou, nu doar să postezi mizerii cu titluri pompoase.

Nu neg că informațiile oferite de publicație sunt adevărate, dar de aici (de la a prezenta câteva cazuri dintr-o anumită comună) și până la a generaliza (a spune că toți minorii beau și apoi se urcă la volan) este enorm de mult, iar ei ca jurnaliști ar fi trebuit să știe acest lucru.

Mă mir și mă amuz în același timp cum de această publicație mizerabilă mai are cititori. Au atacat, pe rând, cam fiecare locuitor al orașului pe care ar fi trebuit să-l reprezinte și informeze prin folosirea excesivă a generalizării. Iar acest lucru devine deranjant atunci când tu, ca simplu cetățean, cunoști adevărul.

Câteva observații pentru cei de la Vremea Nouă, în cazul în care articolul ajunge să fie citit și de niște „jurnaliști” de acolo:

1. Conținutul vostru este mizerabil în proporție de 60%.
2. Sunteți prea ahtiați după bani și interese pentru a realiza că defăimați orașul pe care ar trebui să-l reprezentați și apărați.
3. Când te adresezi așa cum ați făcut-o voi în articolul a cărui link l-am pus mai sus ataci o întreagă comună, zonă, sat. Nemernici care fac „rele” sunt peste tot, dar nu poți să ataci o întreagă regiune din cauza unor cretini. Iar exemplu cel mai bun în acest sens este exact ce se întâmplă cu orașul nostru în presa mare sau pe blogurile cunoscute de la noi din țară.
4. Nu aveți ce să scrieți? Avem atât de multe locuri frumoase, oameni frumoși, evenimente frumoase.. dar, da, știu! Acestea nu se vând.
5. Când pui reclame peste tot dai dovadă ca ești flămând, că nu mai ții cont de confortul cititorilor pe site-ul tău, ci doar de banii pe care advertiserii îi livrează pentru reclame cât mai mari, cât mai bine plasate.

Păreau bine intenționați și cu un traseu frumos în jurnalism, până au descoperit scandalul și „cât de bine prinde” acesta. Oamenii de nimic sunt ușor de manipulat, iar jurnalismul este înțeles greșit.

2 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.