Jucării eco-proiectate din plastic sau din lemn

Gata, o mică revoluție este în desfășurare. Dacă citești aceste rânduri, este pentru că te macină problema jucăriilor și a poluării lor. Și, ca și tine, tot mai mulți părinți doresc să cumpere jucării eco-responsabile pentru copiii lor de pe căsuța cu jucării. Este o modalitate grozavă de a fi mai responsabil în achizițiile tale, de a consuma mai bine și de a limita plasticul. Dar ce este mai exact designul ecologic pentru jucării? Ce se află în spatele acestei metode alternative de a produce jucării responsabile și ecologice? Urmărește-ne, îți spunem totul!

Ce este designul ecologic?

Scopul eco-designului este de a limita cât mai mult posibil impactul ecologic al unui produs, de la design până la ambalaj. Poate ai mai auzit de el, dar în alți termeni: design ecologic sau chiar design responsabil. Totul se reduce la același lucru. Scopul este de a lua cu ușurință resursele și energiile neregenerabile. Dar și pentru promovarea scurtcircuitelor, pentru a limita amprenta de carbon. Sau să te gândești la ambalaje (pentru a evita risipa), reutilizare și reciclarea produsului. Amestecă totul și obține un produs cu o amprentă de carbon acceptabilă!

Eco-designul include, desigur, materialul produsului, dar și fabricarea acestuia și locul de fabricație. Asta nu e tot ! Procesul include, de asemenea, ambalajul și modul în care produsul va fi reutilizat și reciclat la sfârșitul duratei sale de viață. În sfârșit, sunt produse care respectă sănătatea persoanelor care le proiectează sau le produc și care nu eliberează substanțe periculoase sau chimice.

Jucării din plastic eco-proiectate: este posibil?

Când vine vorba de jucării eco-responsabile, te gândești imediat la jucăriile din lemn: regenerabile, robuste, ecologice, biodegradabile, reciclabile… Avantajele sunt numeroase. Mai ales că, la fel ca tine, mulți părinți nu mai doresc să cumpere jucării din plastic, pentru a fi consecvenți cu evoluția modului lor de consum. Din păcate, copiii nu se joacă mult timp cu jucăriile din lemn. Sunt grele, puțin voluminoase, nu sunt foarte la îndemână și uneori limitate în ceea ce privește posibilitățile de joc. Așa că era timpul să apară inovația și să se găsească o soluție. Și ce soluție! Durabil și ecologic, pentru a se potrivi cu dorințele părinților, fiind în același timp suficient de distractiv și de atractiv pentru copiii mici. Imaginează-ți provocarea!

Mai ușor de zis decât de făcut! Rezultate? S-a trecut la un material inovator, complet reciclat, biodegradabil, care poate fi schimbat într-o jucărie. Este realizat din deșeuri de ambalaje din industria alimentară (cum ar fi vasele de iaurt de exemplu) și este chiar certificată. Odată ajunse la sfârșitul vieții, jucăriile noastre pot ateriza în compost industrial și vor dispărea în mod natural fără urmă.

Dar, apropo, cum rămâne cu robustețea acestor jucării „eco”? Nu îți face griji, se știe că unor copii le place să își pună jucăriile la încercare, așa că și aceste jucării au trecut printr-un adevărat curs de obstacole înainte de a fi comercializate, o baterie de teste de început. Da, chiar le-a fost testată rezistența.

Așa că, orice ai alege, jucării din lemn sau jucări din plastic eco, alege inteligent pentru siguranța copilului tău.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.