Răspunsul meu pentru vrn.ro

După ce ați făcut adunare toți jurnaliștii de la VRN pe grupul „Ești din (județul) Vaslui dacă…” să mușcați, ați dat mingea și în terenul vostru și ați făcut o analiză pe text a articolului în curtea voastră (grupul Orașul Vaslui) unde aveți impact cu minus. SMART!

E amuzant că afirmați lucruri de genul „75 la sută din vasluieni au spus că nu este cultură”. Ați luat această cifră dintr-un sondaj la care au răspuns DOAR 133 de oameni și aveți un singur comentariu, dintr-o pagină cu peste 4.100 de like-uri.

Am scris din frustrare, mediocritate, infantilitate și totală lipsă de subiectivism? Oameni buni, vă lăudați între voi că sunteți buni și atât, alte laude nu primiți. Mă miră faptul că mai sunt câțiva simpatizanți de-ai voștri care sunt prea orbi să vadă cum aruncați cu maro în ei de fiecare dată când aveți ocazia. Scrieți numai răutăți și jigniți, aveți impresia că sunteți ironici și aruncați câteva rânduri care provoacă lumea și atât. Când faceți asta uitați că scrieți pentru vasluienii care vă ajută să spuneți voi că sunteți liderul presei VASLUIENE. Și dacă lucrurile stau chiar așa (nu am stat să analizez traficul fiecărui ziar online vasluian), sunteți primii pentru că livrați mizerie, nu doar din Vaslui, ci din toată țara, doar pentru câteva click-uri.

Domnișoara Danda, presupun că e scriitura matale și pe grupul vostru, nu trebuie să demonstrez eu că voi sunteți într-un anume fel în care nu am spus că sunteți. Faceți voi asta zilnic, pe ciorna voastră. „Mister Kinder” sau cum mă mai numiți voi nu a făcut nimic altceva decât să-și spună părerea.

De ce cred că sunteți nașpa și rău intenționați? Pentru că iubiți scandalul și scrieți mizerii. Am spus asta și în 2017 când din cauza unuia din Muntenii de Jos ați scris că „Muntenii de Jos este locul unde minorii beau și se urcă la volan”, o spun și acum când spuneți că muzica nu înseamnă cultură și-i faceți bunici pe cei de la Holograf. Holograf este un nume, Vremea Nouă e doar o mocirlă plină de maro care se autointitulează liderul presei vasluiene dar care face de râs vasluienii.

Ceea ce nu ați înțeles voi

Eu nu am scris că grătarul și micii de pe piatra cubică reprezintă cultura orașului nostru, dar nici nu am spus că Zilele Culturale ale Municipiului Vaslui înseamnă doar asta, așa cum ați făcut-o voi. Spun doar că e nesimțire din partea voastră să-i numiți bunici pe cei de la Holograf și să spuneți că Hora Vasluiului, Fanfara Rotaria, Asociația Domisong, Floarea Dorului sau multe alte momente care au pus umărul la acest eveniment sunt lipsite de cultură.

Momente de cultură se pot regăsi și pe afișul postat chiar de voi în unul dintre articolele în care aruncați cu noroi în munca unor oameni. Teatrul de păpuși, expoziții de artă, competiții de șah, etc. – toate aceste activități înseamnă cultură. Vasluienii au participat și s-au bucurat de ele, voi ați văzut doar grătarul din centrul orașului.

Este adevărat, poate nu este cel mai bun loc de a amplasa tarabele care comercializează astfel de produse, cu toate că și bucătăria este o artă dacă suntem puțin apărătorii patriei, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să generalizați și să transformați tot evenimentul într-un factor negativ al orașului nostru. Cei 10.000 de vasluieni care au stat în picioare ore bune, au dansat, au aplaudat, au scandat, sunt cu siguranță de altă părere.

Nelămurire

Au fost și la Cozmești mici și grătare și bineînțeles și fum, dar despre ei ați scris un întreg articol de laudă. Au știut să pună problema altfel cu voi sau care e diferența?

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.