AlexScrie.Ro
creier

Primaru-i de vină!

Pentru orice. Mai ales în această perioadă. Pentru unii sunt de vină primarii vechi, pentru alții sunt de vină cei abia intrați în funcție.

Zilele trecute a plouat puțin mai tare, nu de speriat, doar mai tare. Pentru că s-a adunat multă apă, au fost cazuri în care apa a adus noroi în străzi sau a inundat mici străzi. Am văzut asta la Iași, dar și acasă, la Vaslui. În ambele cazuri primarii sunt de vină. Nu o spun eu, ci comentatorii de serviciu de pe FaceBook.

Mă sperie faptul că nu cei tineri sunt responsabili cu astfel de comentarii, ci oameni de vârstă onorabilă, cu realizări și aparent cu coloană vertebrală. Este păcat că nu înțelegem cum funcționează politica și că ne lăsăm influențați mult prea ușor. Se întâmplă exact ce scriam zilele trecute în articolul despre valuri, dar și în cel despre alegerile locale din acest an.

Vor mai trece câțiva ani până să înțelegem cum stau lucrurile cu adevărat, până să ne promovăm politicienii de valoare și până să-i scoatem în față pe cei care merită. Avem un primar la Ciugud (Alba Iulia) care merită toată aprecierea. La fel și cel de la Hoceni (Vaslui). Ca ei sau poate chiar mai buni sunt tinerii care au planuri de viitor în politica românească, dar care nu vor fi lăsați să aibă realizări din cauza percepției îmbătrânite a electoratului.

Tinerii ies prea puțin la vot sau o fac doar atunci când sunt manipulați sau au interese directe. Nu interese pentru întreaga comunitate, ci doar pentru ei. Tot tinerii sunt cei care nu votează tineri pentru că nu au experiență.

Revenind la ideea principală a articolului, primaru-i de vină pentru orice e rău. El e de vină și atunci când avem mizerie în fața porții, dar și atunci când nu ne-am gospodărit în propria curte. Tot el este de vină că noi nu suntem în stare să ne curățăm șanțurile din fața porții sau că e secetă. Nu mai există pic de spirit civic și din nefericire începe să lipsească și bunul simț.

Ne dorim ca acel om să vină personal să ne facă ordine în propria curte. Lătrăii nu s-au oprit nici după alegeri, au prins curaj și gustul postărilor publice.

Va veni vremea când lucrurile se vor așeza și când cei cu gândirea sănătoasă îi vor conduce și pe ceilalți spre normalitate. Așteptăm.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Mai, pe alocuri sunt probleme generale care chiar necesită o atenție mai mare, dar vad că nici primarul nici consilierii nu dau atenție de peste 30 de ani deja.
  Îți zic una pe care o vezi peste tot și nu are soluție…l-aș bombarda pe primar dacă aș putea cu mesaje in fiecare zi, firește dacă timpul mi-ar permite.

  De la 18 ani nu am ratat nici o votare :)), nu că ar fi contat pe plan local.

  Și că aminti-i de secetă, pe aici plătim apa de ploaie( meteoritică sau ce denumiri savante mai are prin alte părți), pai blocul unde locuiesc ai mei are acoperiș deci apa teoretic nu ajunge direct in canalizare ci pe spațiul verde din jurul blocului și intră în sol.
  Dar noi plătim…a plouat de 2 ori tot anul :)) de ce am platit? Taxa de fraieri?

  La periferie… E belea, nu s-a mai intrat sa se asfalteze, plombeze gropile de pe străduțe de când a fost construit cartierul.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.