Păreri despre situația politică actuală

Nu știu cum vi se pare vouă, dar eu nu aș încadra situația actuală la divertisment. Stăm cu toții și așteptăm să-și împartă trei nepotriviți scaunele. Asta în timp ce ne confruntăm cu o criză sanitară, cu una financiară și un început de criză politică.

Cel mai periculos mi se pare că se păstrează liniștea. Presa scrie, dar pe departe despre acest subiect. Critici vin doar din partea jurnaliștilor independenți sau a opoziției, dar nu se face prea multă gargară. Bloguri care să intre prin alunecare nu prea mai avem, deci așteptăm. Cei 40 de milioane oferiți presei de către Guvern își fac treaba.

Lumea nu cunoaște cât de ciudată și penibilă este situația de față, iar asta e tot ce contează. PNL și USR își pierd ușor din încredere, dar nu pe atât pe cât ar trebui. Pentru situația actuală merită penalizați.

Situația epidemiologică a trecut pe locul II pentru că este mult mai important să-i convină lui Orban scaunul în care urmează să se așeze. Barna vrea și el un loc cald, iar Cioloș, care pare singurul serios de acolo, e prea mic pentru a pune piciorul în prag. Oamenii mor zilnic din cauza virusului, spitalele continuă să fie jalnice, împrumuturile vin zilnic (dar nici despre asta nu scrie nimeni), toate-s bune și frumoase.

Opoziția este slabă, deși nu ar trebui să fie așa. PSD-ul ar trebui acum să arate, mai mult ca niciodată, că doar unii oameni care au trecut prin curtea lor erau nepotriviți, nu întreg partidul. Lumea s-a săturat de bălăcăreală. În plus, avem deja AUR pentru cei care-și doresc circ. Este nevoie de oameni care fac o opoziție inteligentă. Oameni care vin cu soluții și care prezintă situația exact așa cum este, chiar dacă asta ar fi datoria presei. Când presa e cumpărată, joci și așa.

Câteva concluzii:

  • Guvernul a făcut o mișcare inteligentă alocând acei bani presei. Liniștea asta le face bine, altfel erau mâncați de jurnaliști în această perioadă.
  • se simte nevoia de tineri în politică. Tineri care au realizări, care au trecut printr-o facultate și care gândesc sănătos.
  • faptul că AUR a ajuns în parlament spune multe despre noi, nu în sensul bun.
  • TV-ul va fi din ce în ce mai poluat de scandal. Șoșoacă a prins curaj, pe bună dreptate, și face ce-i place cel mai mult.
  • cei care nu au trecut pragul de 5% la parlamentare și-au încheiat cariera? Nu mai aud nimic de la niciunul. Apăreți iar în 4 ani?
  • Este, probabil, cea mai rușinoasă perioadă politică pe care o traversăm. Spun asta din poziția unui votant PNL la prezidențiale.
  • PSD ar trebui să se curețe de toți oamenii care i-au făcut rău și să aducă oameni pregătiți în față. Chiar daca nu este partidul cu cea mai bună imagine, este un partid puternic care merită să fie curățat. Sunt mulți oameni pregătiți care cred în ideologia de stânga. Aceștia sunt cei care trebui promovați. Ceilalți, care au condamnări, au făcut de râs partidul și au ieșit în față doar prin decizii proaste – afară. Curățenia aceasta trebuie făcută atât la nivel central, cât și local.
  • în momentul actual, social democrații nu au propuneri serioase. Numele care se aud nu fac decât să ducă partidul la vale, în continuare.
  • suntem vai de mama noastră.

Un comentariu

  1. Pingback: Premierul Cîțu? - AlexScrie.Ro 19 decembrie 2020

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.