Așa funcționează politica în România!

Am scris aici zilele trecute despre cât de ”bună” e perioada asta pentru furat.

De ce am zis asta atunci? Pentru că de-a lungul timpului ni s-au livrat mereu scenarii care să ne acapareze atenția, în timp ce găinarii își fac treaba liniștiță, pentru că atenția noastră este deja acaparată. Acum, mai mult decât oricând, nefiind un scenariu inventat de cineva, fiind atât de mare frica și toată presa scriind doar despre război, cum să nu facă ei o moficare care să le convină?

Aceasta este politica noastră. Așa funcționează dintotdeauna și este cea mai bună formulă prin care se pot face schimbări care nu ne-ar conveni, în mod normal. Dar când atenția noastră este toată focusată într-o direcție complet paralelă cu a lor, e cel mai favorabil cadru pentru conducătorii noștri.

S-a întâmplat:

OUG 16 din 2 martie 2022 – informație de presă.

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ pentru modificarea art. 7 alin. (13) din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică

Guvernul a modificat alineatul (13) al articolului 7 din Legea nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică. Actul normativ vizează reglementarea cadrului legal necesar elaborării și adoptării proiectelor de acte normative în situații excepționale, pentru stabilitatea și buna funcționare a instituțiilor fundamentale ale statului.
Astfel, proiectele de acte normative pot fi supuse avizării și aprobării și fără termenul de 30 de zile prevăzut la alin. 2 art.7 din Legea 52/2003, în vederea evitării situațiilor care pot aduce grave atingeri interesului public.

Câte site-uri de știri au scris de asta? Am văzut doar în hotnews.ro câteva rânduri.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.