Vremea de Crăciun în București

Am văzut că mulți au început să scrie despre spiritul sărbătorilor și chestii care țin de Crăciun. Am să abordez din alt punct de vedere această situație și vreau să mă gândesc la dezavantajele unui Crăciun fără zăpadă, așa cum a fost anunțat că va fi Vremea București în acest an.

Craciun-Bucuresti

Iarna nu este iarnă, iar mai ales Crăciunul nu este Crăciun fără zăpadă. Defapt, zăpada este cea care face diferența dintre iarnă și celelalte anotimpuri, iar tot ea este cea care face din acest anotimp târziu unul frumos și presărat cu unele sentimente. Sărbătorile iernii sunt defapt cele mai apăsătoare simai frumoase, care trezesc anumite stări și te liniștesc, te bucură, te fac să fii mai aproape de familia ta.

Un Crăciun gri (lipsit de zăpadă) va face ca toate aceste lucruri frumoase și importante pentru aceste sărbători să nu mai însemne atât de mult, va fi precum în poeziile lui Bacovia: monotonie, lipsă de afectivitate și va predomina urâtul. Nu va mai avea ce scrâșni sub papuci, bătăile cu zăpadă vor fi poveste, iar căldura din casă și mirosul de cozonaci nu vor mai avea atât de mult farmec dacă atunci când te uiți pe fereastră nu vezi totul alb și nu auzi cum vântul puternic și rece își face de cap.

Bucureștenii vor fi triști sau cel puțin așa îmi imaginez eu că vor fi, știu că mulți gândesc ca mine, suntem învățați să avem ierni frumoase, cu multă zăpadă și sunt sigur că majoritatea ar prefera să se plângă de abundența zăpezii decât de lipsa acesteia.

Poate această informație se va schimba, iar șansa de a avea un Crăciun alb la București va crește considerabil, deocamdată lucrurile arată trist, iar meteorologii spun că sunt 0% șanse să avem parte de un Crăciun frumos, ca în povești, în capitală.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.