Vrei să economisești bani? 3 sfaturi eficiente

Scumpirile la întreținere și alimente ți-au dat bugetul peste cap în ultima perioadă. Cu greu te poți redresa financiar, iar soluțiile pe care le găsești nu sunt, de fapt, pe cât de eficiente te-ai aștepta să fie. Drept urmare, probabil te-ai gândit la ce se va întâmpla cu economiile tale dacă ritmul măririi prețurilor se accelerează, iar acest lucru te pune pe gânduri din ce în ce mai des.

Nimeni nu se bucură de acestă situație, iar dacă te numeri printre cei care aveau planuri de investiții sau călătorii în 2018, ești nevoit să-ți prioritizezi din nou planurile. Există, totuși, și o veste bună! Poți reduce cheluielile și chiar economisi bani, dacă implementezi doar câteva soluții simple și testate deja.

Află care sunt modalitățile de a economisi în 2018:

  • Fii precaut și nu te avânta să faci cheltuieli mari în 2018, în special pentru că piața de schimb valutar este foarte instabilă. De exemplu, poți renunța pentru un moment la a-ți înnoi telefonul și aplelează la specialiștii service-ului Mobilefix in Bucuresti, pentru a profita de servicii prompte și la prețuri accesibile. Cu toate acestea, dacă este cu adevărat necesar să achiziționezi electronice și electrocasnice anul acesta, poți aștepta reducerile sezoniere sau poți cumpăra echipamentele în extra-sezon. Aparatele de aer condiționat sunt mai ieftine în sezonul rece și te scutesc de cheltuieli exagerate pe timpul verii.
  • Acum că energia electrică s-a scumpit, ești nevoit să regândești consumul lunar al casei. O soluție optimă este instalarea becurilor și a lămpilor cu led. Pentru cele mai bune opțiuni, intra pe Ledel.ro și găsește corpurile de iluminat de care are nevoie întreaga ta casă. Prin schimbarea becurilor fluorescente și incandescente cu lămpi cu led, vei reduce la jumătate consumul de electricitate. Acestea sunt, de asemenea, de la 3 până la 5 ori mai rezistente ca becurile pe care le folosești acum. Mai mult, emit o lumină albă, ce se aseamănă cu cea naturală a soarelui, deci nu trebuie să te îngrijoreze nici aspectul privind calitatea iluminatului.
  • Panourile radiante sunt cea mai bună soluție pentru a menține căldura în căminul tău. Prețurile și instalarea acestora sunt foarte reduse, iar beneficiile de care te vei bucura vor fi vizibile imediat și cu adevărat convingătoare. Panourile radiante pot fi montate pe pereți sau în apropierea surselor de încălzire și împiedică scurgerile de căldură prin pereții exteriori ai clădirii, proiectând-o spre interior. În acest fel, temperatura dorită se menține în casă, iar tu poți regla termostatul la un nivel mai redus de acum înainte.

Pot apărea oricând opțiuni de reducere a cheltuielilor, însă trebuie să te asiguri că eficiența acestora a fost deja testată. În această perioadă este nevoie să gândești în perspectivă și să elimini riscurile unor cheltuieli care nu sunt urgente. Orice ban economisit este un câștig pentru bugetul tău!

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.