AlexScrie.Ro

Vreau să postez zilnic

writeDeși am început destul de bine toamna în online, pe parcurs s-au schimbat anumite lucruri. Nu prea am reușit să scriu zilnic măcar câte un articol pe blog, deși aveam timp și aveam și idei, dar nu aveam starea necesară, eram complet ieșit din formă și juca și lenea un rol important.

Vreau să schimb anumite lucruri, scriu acest articol pentru a mă motiva să postez cât mai des și cât mai mult. Știu, „Alex, nu trebuie să postezi mult, trebuie să postezi doar când vrei tu și ai ce scrie” sau „nu contează cantitatea, ci calitatea”, dar mai e și faza aia cu trafficul, cu cititorii și cu dezamăgirea.
1. Nu am traffic pe blog dacă nu postez, de ce te-ai întoarce zilnic pe un blog unde nu ai ce citi?
2. Cititorii se învață să evite blogul meu pentru că știu că nu am mai postat de ceva timp, este destul de greu să-i aduci înapoi.
3. Dezamăgesc multă lume dacă nu mă țin de treabă, nu vreau ca cei care citesc acest blog să-și facă o părere proastă despre mine.

Așadar, când vedeți că iau pauze neanunțate de câteva zile, vă rog să-mi lăsați comentarii la ultimele articole și să mă „urecheaţi” puțin.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Alex, nu e greu să scrii zilnic. Eu am făcut-o anul trecut (da, fix în anul cu 366 de zile) dintr-o pură ambiție. Fie că a fost sesiune, examene, referate etc, fie că am ajuns acasă la 11 seara eu am scris ceva. Acuma, să nu crezi că am scris cine știe ce filozofii dar am scris. Nu credeam că pot fi în stare de așa ceva. Chiar nu credeam. Nu am făcut-o special pentru cititori (ca să zic așa), care oricum erau puțini și care sunt și acum la fel de puțini. Am făcut-o pentru mine în primul rând. Mi-am demonstrat că se poate. Și chiar se poate. Privind în urmă, realizez că asta a fost una din puținele reușite de-ale mele.
    În 2011, am avut un total de 27 de articole (extrem de puține). În 2012 am strâns fix 366. Iar acuma, în 2013, rutina zilnică s-a pierdut și numărul articolelor a scăzut considerabil. Anul ăsta nu mă mai simt atât de „obligată” să scriu zilnic. Și de asta, s-a produs scăderea. La început am zis că poate reușesc să scriu zilnic și anu’ ăsta, până când am avut niște probleme cu blogul de nu mi-a mers câteva zile. Și-am întrerupt puțin scrisul. Și după, tot am mai făcut pauze. Și acum ajung și la 5 zile de pauză.
    În fine, ideea în toată chestia asta e că se poate. Dar, doar dacă îți dorești cu adevărat să o faci. Și nu din pură dorință de a îți mări traficul ci pentru că asta vrei tu să faci, asta simți.
    Eu, deși citesc, chiar și blogul tău, nu întotdeauna îmi fac prezența prin comentarii. O fac mai rar, dar o fac.
    Și-am să-ți mai zic ceva: „Fă exact ceea ce vrei să faci și cum vrei să o faci. Nu te lăsa dus de valul timpului pierdut.”

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.