Vreau să beau mai multă apă

Sunt băutor de Cola de foarte mult timp, uneori înlocuiesc apa cu această băutură, chiar dacă știu că nu este deloc cea mai bună decizie a mea. Am intrat în jocul celebrei companii și simt nevoia destul de des să consum celebra băutură neagră. În perioada când făceam sport, reușisem să elimin în totalitate această otravă și consumăm foarte multă apă, schimbare care a făcut să mă simt mult mai bine, într-un timp foarte scurt. Sportul practicat îmi provoca o sete continuă și totodată, o poftă exagerată de apă. Îmi învățasem organismul să primească apă chiar și atunci când nu-mi era sete, reușisem să fac acest lucru folosind mici trucuri și abordând o gândire diferită, dar foarte sănătoasă.

O să scriu câteva obiceiuri sănătoase care te fac să consumi mai multă apă, obiceiuri la care ar trebui să revin și eu în cel mai scurt timp.

1. E indicat să ai o sticlă cu apă în permanență, lângă tine
Înainte să mă așez la birou și să încep efectiv să lucrez, aveam grijă să am mereu lângă mine o sticlă mare de apă și un pahar. Astfel, consumăm apă fără să-mi dau seama. Odată cu trecerea orelor și finalizarea anumitor comenzi, în micile pauze, observam surprins că am băut o cantitate mare de apă fără să realizez. Efectiv nu-mi puteam aduce aminte când mi-am umplut paharul cu apă și de câte ori am făcut-o.

Am avut grijă de fiecare dată, însă, să-mi calculez litri de apă băuți pe zi. Nu pentru că voiam să ating un anumit target, dar pur și simplu erau curios de nevoia corpului meu de apă. În unele zile, când stăteam mai mult la birou, ajungeam să consum și 4 litri. Nu zilnic, dar se întâmplă de cel puțin de două ori pe săptămână să consum 3-4 litri. Sticla de 5 litri, pe care o umpleam mereu și aveam grijă ca apa din ea să nu fie nici foarte caldă, dar nici foarte rece, nu mă ținea mai mult de două zile.

2. Citește mult despre apă și urmărește videoclipuri cu beneficiile apei
De fiecare dată când citeam articole despre apă și beneficiile ei, mi se făcea instant „poftă” să beau un pahar cu apă. Mi se întâmpla ca atunci când răsfoiam blogurile colegilor mei din online să găsesc mai multe articole în care apa era vedeta, articole despre anumite mărci precum apa de la www.h2omag.ro, iar atunci voiam să consum cât mai multă pentru că știam că este cel mai bun medicament și element de care corpul nostru are nevoie.

Este imposibil ca atunci când asculți sau citești foarte multe lucruri pozitive despre un lucru să nu fii tentant să-l folosești, consumi. Această soluție dă roade garantat.

3. Fă mult sport
Atunci când faci sport și ai grijă de corpul tău, nu poți consuma, fără să te simți vinovat, băuturi care îți fac rău. Știind că muncești din greu pentru o formă fizică de invidiat, orice strică această formă îți vor părea ca un dușman pentru tine și corpul tău. Când mergeam la sală regulat, îmi era imposibil să mă gândesc că un suc sau un aliment gras îmi poate strica în câteva minute tot ce am dat construit eu în câteva ore/zi la sală.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.