Topul celor 5 intrebuintari ale dronelor civile

In urma cu mai bine de 60 de ani, tehnologia se dezvolta atat de incet incat americanii nici macar nu stiau ce fel de mecanisme sa mai inventeze pentru a se ajuta in luptele militare, dar si in castigarea suprematiei lumii. In timpul perioadei celui de-al Doilea Razboi Mondial, americanii au incercat sa aduca pe piata unele dispozitive menite sa permita filmarea aeriana.

Cunoscute sub denumirea de drone simple, aceste dispozitive au inceput sa fie din ce in ce mai utilizate si in alte domenii, pe langa cel al armatei. In alti termeni spusi, pretul de achizitie al unui astfel de dispozitiv este relativ redus, astfel in prezent oricine isi poate cumpara drone ieftine, pe care sa le utilizeze intr-o serie de filmari de o acuratete sporita.

H502E详情页-00

# 1: Drone ieftine utilizate de catre agentiile imobiliare

De la prima lor utilizare, dronele au ajuns sa fie din ce in ce mai populare si de la americani la rusi, aceste mecanisme au devenit de incredere. Astfel, o serie de agentii imobiliare din America, Franta si chiar Germania au adoptat aceasta politica de a realiza filmari in direct in momentul in care au de incheiat un contract pentru vanzarea unui imobil.

De regula, agentii imobiliari au inceput sa utilizeze aceste dispozitive pentru a filma si fotografia din aer acele proprietati de lux, gradini de vara si terenuri in scopul de a realiza materiale mult mai convingatoare pentru potentialii clienti, in maniera in care sa isi permita sa obtina un pret mai bun pentru aceste imobile si terenuri.

In anul 2016, practica de a obtine imagini credibile cu ajutorul dronelor este atat de raspandita, incat cei mai multi clienti se conving de avantajele oferite de o proprietate fara a pune un picior pe aceasta.

# 2: Dronele sunt utilizate in capturile politiei

Denumite si „ochiul liber din cer”, dronele sunt mecanisme ideale ce ar inlocui camerele de filmat regasite in masinile politiei, dar si in avioanele acestora. De exemplu, in Dakota de Nord politia a reusit sa captureze in iunie 2011 un numar de 3 infractori extrem de periculosi, care se ascundeau pe o suprafata de cel putin 12 kilometri patrati. Cum au reusit acest lucru?

Tehnicianul politist a trimis o drona Predator pe suprafata terenului respectiv pentru a inregistra si pentru a fotografia perimetrul, descoperind in aceeasi maniera ca infractorii erau ascunsi in spatele unor arbusti inalti. Senzorii atasati de drona au putut depista caldura emanata de corpurile acestora, incat pe ecranul de transmisie s-a putut monitoriza pana si cea mai mica schimbare a pozitiei corpurilor celor 3 infractori.

# 3:  Drone romanesti utilizate in viitor in agricultura

Nu este de mirare ca popularitatea acestor dispozitive este recunoscuta nu doar de catre tehnicieni. Chiar ministerele de agricultura au adoptat politica de a mentine sub supraveghere tot ceea ce se intampla in ariile dorite. De exemplu, in Japonia dronele sunt utilizate pentru a monitoriza terenurile agricole, investitiile oferite de catre stat in agricultura si in dezvoltarea sectorului.

In plus, imaginile oferite din satelit asupra fermierilor care au primit subventii de la stat nu sunt de fiecare data transmise cu acuratete sau in timp real, pe cand aceste drone romanesti pot oferi in cateva milisecunde imagini reale de la fata locului.

Pentru o astfel de evolutie, Ministerul Agriculturii din Romania ia in calcul ca pana in anul 2020 aceste drone romanesti sa fie utilizate pentru a vedea daca fermierii indeplinesc conditiile necesare pentru acordarea subventiilor, dar si pentru a monitoriza daca banii alocati au fost cheltuiti in mod corespunzator.

# 4: Drone ieftine si sigure utilizate in jurnalism

De ani de zile jurnalistii isi doresc o motoda prin care sa poata transmite de la fata locului unele dintre cele mai incendiare imagini, fie ca este vorba despre noua deschidere a unui parc acvatic, fie despre festivitati de premiere a filmelor si despre transmisii legate de terorism si dezastre naturale. Pana de curand acest lucru se realiza cu o serie de camere de filmat grele, ce de multe ori nu puteau oferi precizie 100%.

Nici in cazul dronelor nu se poate garanta o precizie de 100%, mai ales in cazul in care conditiile meteorologice nu sunt stabile. Si, cu toate acestea, ideea de jurnalism cu ajutorul dronelor este imbratisata de cei mai multi.

De exemplu, tot americanii au fost primii care au utilizat un mini-elicopter pe baterii, controlat de la distanta pentru a filma un eveniment politic. Cu aceste mecanisme simple, drone ieftine, jurnalistii au reusit sa obtina imagini inaccesibile reporterilor aflati la sol.

# 5: Drone utilizate in fotografie

Pentru ca sunt dispozitive mici, accesibile, controlate de la distanta si pentru ca indeplinesc nevoia de informatie constanta, o serie de drone romanesti au inceput sa fie utilizate si de fotografii profesionisti. Pentru a renunta la aparatura mult mai grea, cei mai multi fotografi au recurs la ideea de a filma o nunta de la cativa metri altitudine.

Cum realizeaza acest lucru? Achizitia unor drone romanesti este cea mai sigura si favorabila alternativa. Costul de investitie este minim, iar rezultatul este unul pe masura, menit sa aduca numai urale.

In plus, pana si paparazzii pot obtine imagini facile cu celebritatile care se afla in vacante pe litoralul romanesc in aceasta perioada. Cu alte cuvinte, nunta, evenimentele moderne, celebrarile, comemorarile si oricare alte evenimente ce au loc in aer liber pot fi acum digitalizate, simplificate si expuse lumii intr-un timp scurt.

Acum, dronele au devenit deja un instrument esential in arsenalul de echipamente al fotografilor, armatei, politiei, jurnalistilor sau oricaror alte persoane interesate de noile tehnologii.

In cadrul site-ului smart-products.ro oricine poate comanda unele dintre cele mai moderne drone, ce dispun de caracteristici mult imbunatatite, net superioare camerelor de filmare, dar menite sa ofere un plus de noutate fiecarui eveniment. O multime de optiuni sunt ideale pentru fiecare arie de acoperire, pe langa cele prezentate mai sus. Posibilitatile de filmare HD si optiunile specifice permit oricarui utilizator sa controleze de la distanta aceasta inginerie, fie ca este un pasionat de inventii, fie ca este un amator de senzatii tari si doreste a surprinde cele mai inedite cadre din natura. Cu alte cuvinte, se gasesc mult prea putine motive pentru care sa nu dispunem si de aceste gadget-uri la cele mai importante evenimente din viata noastra.

Acum, sperand ca v-am captat interesul pentru aceste dispozitive, ce motive ati avea pentru a nu achizitiona un astfel de produs, pentru a va marca calatoriile si vacantele exotice?

drona_H107D+_10

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.