Tipuri de lemn pentru mobila de bucatarie

lemnCea mai buna mobila bucatarie este, fara indoiala, cea confectionata din lemn natural. In cazul in care te gandesti sa iti cumperi dulapuri de bucatarie din lemn, atunci va trebui sa iei in considerare tipul si culoarea lemnului folosite in noua mobila. Cu totii avem bugetele noastre si stim ca unele tipuri de lemn costa mai mult decat altele. Unele dintre acestea sunt, de fapt, revoltator de scumpe. In primul rand, trebuie sa subliniezi motivul pentru ca doresti o noua mobila de bucatarie. Daca aceasta este pentru tine si pentru familia ta, atunci vei dori probabil sa fie de lunga durata. Daca, totusi, doresti o mobila pentru o casa pe care doresti sa o vinzi in 5 ani, atunci nu va trebui sa cumperi chiar cel mai de calitate produs. De cele mai multe ori, cumparatorii isi vor schimba mobila cu una care sa se muleze pe gusturile si nevoile lor. In ceea ce priveste alegerea tipului de lemn, bugetul tau va determina acest aspect al deciziei tale. Dar cand vine vorba de culoare, atunci poti alege orice nuanta pe care o doresti pentru dulapurile de bucatarie.

Tipuri diferite de lemn pentru mobila bucatarie:

Lemn tare:

Cel mai bun si mai durabil este lemnul de esenta tare. Acesta este, desigur, cel mai scump, insa are, de cele mai multe ori, o calitate inalta. Exista mai multe optiuni atunci cand vine vorba de lemnul de esenta tare.
Ciresul este un lemn grauntos cu o nuanta inchisa si este ideal pentru dulapuri. Acest tip de lemn devine mai rosiatic in timp, mai ales atunci cand este expus la lumina directa a soarelui.
Stejarul este unul dintre cele mai durabile tipuri de lemn de foioase pe care le vei gasi pe piata, acesta fiind, totodata, foarte atractiv. Este deosebit de bun pentru dulapurile de bucatarie, deoarece se pastreaza foarte bine chiar si in conditii de umiditate.
Artarul este un alt tip excelent de lemn tare care arata foarte bine in mobilierul de bucatarie.
Palisandrul este un lemn de culoare rosie care arata absolut superb, fiind, insa, foarte scump si greu de gasit din cauza costurilor sale ridicate.

Lemn moale:

Cedrul este un lemn grozav de esenta moale, care dureaza un timp foarte lung, acesta nefiind popular doar pentru aspectul sau frumos, dar si pentru faptul ca miroase bine.
Pinul este unul dintre tipurile de lemn rasinos folosite frecvent in constructia mobilei de bucatarie, deoarece are o calitate foarte buna si este usor de prelucrat.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.