Tinerii și productivitatea

Fiind „inconurat” în mediul online de foarte multe persoane care au decis să facă ceva cu viața lor, am fost mereu pasionat de dezvoltare personală. În acest scop, mi-am cumpărat foarte multe cărți și am urmărit training-uri, filme, videoclipuri cu scop de a stârni interesul spre a face ceva. Mi-a plăcut mereu să cred că pot deveni independent încă de la o vârstă fragedă și cred că acest mod de a gândi m-a ajutat foarte mult. Poate nu este ceva de lăudat pentru fiecare dintre voi, dar sunt bucuros când realizez că reușesc să câștig chiar și puținul pe care reușesc să-l produc la momentul actual. Este un pas mare înainte și mă gândesc că astfel îi scutesc și pe ai mei de anumite cheltuieli, iar lucru acesta mă motivează.

De asemenea, sunt mândru și mă simt foarte bine când aud povești a tinerilor care încearcă să se întrețină singuri, care pornesc pe drumul antreprenoriatului și își dezvoltă ideile într-un mod productiv. Îmi place foarte mult să învăț, să mă dezvolt constant și să devin din ce în ce mai bun. Țin foarte mult la un principiu și îl spun de foarte multe ori în conversațiile pe care le am cu persoanele competente cu care vorbesc: „trebuie să devii independent de tânăr” și când spun tânăr mă refer la o vârstă cât mai fragedă. Ideal ar fi încă din perioada liceului, chiar dacă nu avem foarte multe drumuri pe care o putem lua.

Este important să ne descoperim pasiunile și să excelăm în domeniul respectiv, să ne placă să ne documentăm și să nu ne oprim niciodată din învățat. Putem învăța atât din materiale text sau video, cât și de la alte persoane care excelează în domeniul de care suntem pasionați. Important este să facem diferența dintre lucrurile productive și cele care duc la tergiversare.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.