AlexScrie.Ro

Timpul Acordat Blogului

time20managementToți adolescenții de vârsta mea au probleme cu timpul, niciodată nu ne ajunge o zi pentru a face tot ce vrem, mereu mai avem nevoie de câteva ore, ore pe care le furăm din timpul acordat somnului, iar acest lucru nu este tocmai ok. Vreau să vorbesc acum despre timpul pe care toți cei care dețin un blog îl acordă acestuia.

Am văzut în Martie o scădere a numărului de articole postate pe blogurile voastre, dar și pe a celor mai mari bloggeri din România. Ce se întâmplă? De ce nu mai există timp pentru bloguri? Eu încerc să-mi rup 1-2 ore în fiecare zi pentru a posta câteva gânduri pe blog, pentru a răspunde la mailurile primite și a modera comentarii, dar și pentru a citi blogurile pe care eu le citesc. Iar apropo de Google Reader, pe mine nu mă deranjează deloc închiderea acestuia pentru că eu îmi țin blogurile pe care le citesc zilnic salvate în browser, dar majoritatea mă comentează și pe mine, deci nu-mi vine greu să intru pe blogurile lor să văd noutățile.

Acum nu vreau să primesc comentarii gen „nu suntem obligați să postăm pe bloguri, postăm numai când avem ceva de zis”, iar ceea ce o să răspund eu este că nu înțeleg cum se face că înainte toți aveau timp de blogurile lor, iar acum se face observată această scădere a numărului de articole.

Eu îmi propun la începutul fiecărei luni câteva targeturi, printre aceste targeturi este și unul cu numărul de articole pe care vreau să le scriu în acea lună, spre exemplu: în această lună mi-am propus să scriu un număr de 50 de articole. Am reușit să scriu deja peste 25 de articole, iar ca să mă laud puțin adaug că mulți bloggeri nu scriu atâtea articole într-o lună întreagă sau mai mult.

Cert este că mie îmi place să scriu și mereu găsesc un subiect pe marginea căruia să discut, iar feedback-ul primit din partea voastră mă motivează și mă face să vă dau de citit mai des, să aflu mai des părerea voastră și așa ajungem să ne cunoaștem mai bine, ușor-ușor.

Iar ca sfat vă zic să notați undeva fiecare lucru care va deranjează, fiecare lucru care vă atrage atenția sau vă face să zâmbiți în fiecare zi, astfel problema fundamentală a bloggerilor (lipsa ideilor pentru articole) va dispărea. Eu am vreao 5 astfel de idei pe telefon, iar alte 3 pe agenda mea dedicată acestui fenomen numit blogging.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Nu trebuie sa te fortezi sa scrii un anumit numar de articole. Sunt unii care scriu 1 articol pe luna si este foarte bun, altii scriu 6-7 articole mai scurte in fiecare zi (zoso). Eu de cateva zile imi caut cate un subiect interesant pe zi si incerc sa scriu.

  Cred ca nu e bine sa te fortezi sa scrii pentru ca iti vor iesi articole trase de par si in plus, nu iti iese nimic bun cand te fortezi.

 • Probabil in unele parti ale tarii este o vreme mult mai frumoasa ca la noi , iar bloggerii ofera mai multa importanta distractiei in natura decat statul la calculator.

 • In fiecare zi acord cel putin 2-3 ore pentru a citi articolele voastre si chiar daca nu comentez, eu le citesc. Scriu din placere si nu imi place sa ma oblig singur sa ating un anumit numar de postari intr-o luna (exemplu). Nu cred ca este chiar asa grav daca scriu doar de 2-3 ori pe saptamana si nu in fiecare zi. Prefer, in timpul acesta in care nu scriu, sa citesc alte bloguri…

 • Eu stau sa citesc multe articole la munca, in momentele moarte, dar… nu am chef sa scriu, sa testez, mai ales cand sunt obosit.
  Nu prea imi place sa scriu articole la numar, de multe ori, articolele de calitate le fac in 2,3 ore, cu tot cu documentarea necesara…

 • Poți să nu fi adolescent și să stai prost cu timpul. Eu îmi smulg cam jumătate de oră (pentru ideile de moment) pentru a scrie pe blog sau mai mult timp (împărțit în perioade în care îmi adun ideile). Pentru citit, când apuc … nu am un anumit timp precis și stabilit dinainte. Cum ajung după ora 6 sau chiar 7 acasă, ceea ce rămâne din zi nu poate fi consumat doar pe blog/internet.
  Nu mi se pare că e necesar un număr de articole. Consider că numărul vine de la sine. Scrii când ai ce scrie. Ăia de scriu zilnic și chiar mai multe articole au motivele lor. Dar asta nu înseamnă că e și calitativ.
  Timpul, vezi tu, pentru unii e mină de aur. Pentru alții e o lipsă.

  • Vad ca deja am Comentariul Saptamanii pentru editia a 7-a, esti pe primul loc pana acum, mai vedem pana duminica.
   Cat despre numarul de articole, asta spuneam si eu, daca nu am ce scrie in cele 50 de articole propuse, nu le mai scriu, scriu doar 20-30 sau cate idei am, nu e batut in cuie.

  • Sunt sigură că până duminică vei găsi vreun alt comentariu mai bun decât al meu! Sunt și alți comentatori care ar merita un astfel de loc.
   Exact. Ideile sunt baza.
   Baftă și spor la scris!

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.