AlexScrie.Ro

Tichete de masă pe card

Prima dată când am aflat de tichetele de masă a fost acum 5 ani când le-am văzut în mâna unui unchi de-al meu. Dânsul muncea pe atunci la o fabrică care se ocupa cu haine, lucra pe o mașină de cusut din câte îmi aduc aminte, mă rog, asta e mai puțin relevant. Ideea e că până atunci nu văzusem aceste tichete care pot fi date la schimb pentru hrană.

Și ideea este chiar bună, gândită bine și cu un scop bine definit: persoanele care primesc acest bon nu pot arunca valoarea lor în bani pe băutură sau țigări, ci doar pe mâncare.

Am căutat zilele astea câteva informații despre ele și am văzut că s-au upgradat și ele, acum pot fi încasate și pe card. Chiar dacă pare ciudat, chiar se poate primi tichete de masă pe card. Cum vine asta mai exact? Suma de 9.35 lei (atât este valoare unui tichet de masă în prezent) este virată pe card și poate fi folosită doar pentru a achiziționa mâncare. Se respectă aceleași principii:
– se acordă un singur tichet de masă pe zi
– nu poate fi cheltuită valoarea unui tichet pe alte produse decât cele alimentare
– costurile suplimentare sunt suportate de angajator, statul este cel care acordă facilități legale

Mi se pare o idee cel puțin bună care trebuie promovată și folosită din ce în ce mai des cu persoanele care au probleme cu alcoolul și tutunul. O sumă de bani care poate fi cheltuită doar pe hrană îi va împiedica să-și alimenteze acest vicii nesănătoase și banii vor fi folosiți sigur pentru un scop bun.

Constituind principalul beneficiu extra-salarial, tichetele de masă îi aduc angajatorului și un mic beneficiu: aceștia economisesc 45% din valoarea tichetului datorită facilităților fiscale.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Well, ok.. e prima dată când aud despre așa ceva. În principal ar fi vorba de o oarecare economie care s-ar produce, având în vedere că s-ar renunța la tipizarea lor și ar fi pe un simplu card. Dar, e o idee proastă. Cel puțin din punctul meu de vedere. Eu împart bonurile pe care le primesc cu familia. Și atunci ce aș face? Aș zice, ia cardul și plătește.. dar lasă-mi și mie ceva că o să am nevoie?
    Da, bonurile de masă sunt bune pentru că sunt un beneficiu oferit angajaților și sunt un plus la salar. Doar că, varianta clasică de până acum mi se pare cea mai bună soluție.

  • Intradevar, bonurile de masa sunt un plus la orice salariu. Dar sa nu uitam ca s-au implementat tot felul de programe de motivare de la Sodexo, gen bonurile de cresa sau tichetele pe card, care aduc totusi un plus de originalitate. Si sunt convenabile! Ceva banuti in plus nu strica! PS: ar merge crescute salariile si scoase bonurile de masa, ce ziceti? Ideal!

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.