Termometre cu infrarosu fara contact pentru uz intens

De o buna perioada de timp, termometrele fara contact au inceput sa reintre serios in uz, mai ales de cand a izbucnit pandemia de COVID-19, iar pentru a putea avea acces in anumite centre comerciale trebuia sa ai o anumita temperatura a corpului, pe langa celelalte restrictii impuse. Tocmai de aceea, pe parcursul acestui articol vom vorbi desre termometrele cu infrarosu fara contact pentru uz intens, urmand sa trecem in revista cele mai importante caracteristici si functionabilitati ale acestora.

Top 3 termometre cu infrarosu ieftine fara contact

1. Termometru cu infrarosu Timeless Tools

termometre cu infrarosu ieftine pentru uz casnic

Cumpără de pe eMag.ro

2. Termometru cu infrarosu non-contat de mare precizie Perfect Medical

Termometru cu infrarosu non-contat de mare precizie Perfect Medical

Cumpără de pe eMag.ro

3. Termometru 6in1 EASYCARE Baby, cu infrarosu multifunctional

termometre copii ieftine

Cumpără de pe eMag.ro

Mai exact, un astfel de termometru a fost onceput pentru a putea sa ia temperatura corpului de la distanta, fara a se realiza vreun contac fizic intre persoane. Sunt produse recomandate in absolut orice sector de activitate, iar cu precadere se recomanda folosirea acestora la cei mai mici, in special la bebelusi. Totodata, acestea sunt produse cu forme ergonomice, putand sa se utilizeze foarte usor de absolut orice persoana. Pentru a putea lua temperatura, distanta trebuie sa fie una relativ scurta, intre 1 si 5 centimetri, iar pe ecranul LCD urmeaza a fi afisata temperatura corpului.

Totodata, cu un astfel de termometru vei putea lua  temperatura si anumitor suprafete, obiecte, lichide, si asa mai departe. Aceste termometre au anumiti senzori ce au o precizie exacta, avand o rata de eroare de maxim 0.2 grade Celsius (plus/minus).

Cum sa alegi cel mai bun termometru cu infrarosu fara contact pentru uz intens?

Mai sus am mentionat nu mai putin de 5 modele de termometrece cu infrarosu demne de luat in seama, termometre care cu siguranta isi vor face treaba fara probleme. Insa, inainte de a achizitiona un astfel de termometru, trebuie sa fii atent la o serie de factori, caracteristici si asa mai departe.

Un astfel de termometru se poate folosi si la copii?

Asa cum am spus inca de la inceputul acestui articol, un astfel de termometru fara contact poate fi folosit chiar si pentru cei mai mici membrii ai familiei, insa trebuie sa tii cont de faptul ca in cazul copiilor poate fi un grad mai mic de precizie, deoarece la copii exista fluctuatii de temperatura, fiind indicat sa stii cat mai clar valoarea temperaturii din corpul copilului tau.

Gradul de precizie al temperaturii?

Daca te intrebi care ar fi gradul de precizie al unui astfel de termometru, spre deosebire de unul clasic, ei bine, vorbim de un grad de precizie de peste 99%, unde se mai adauga si faptul ca un astfel de termometru se poate folosi si de la o distanta de 1 metru jumatate.

Se foloseste foarte usor, iar rezultatul este aproape instantaneu.

Poti memora profilurile anumitor persoane?

Marea majoritatea a termometrelor non-contact iti ofera posibilitatea de a memora circa 99 de masuratori, insa nu iti pun la dispozitie varianta de a memora profilurile persoanelor.

Insa, chiar si asa, desi putine, exista si termometre ce iti pot pune la dispozitie aceasta functie, insa sunt ceva mai piperate din punct de vedere al pretului.

Cum se incarca un astfel de termometru ieftin?

Cele mai multe tipuri de astfel de termometre sunt echipate cu 2 baterii AAA, astfel ca daca iti doresti ca autonomia termometrului tau sa fie cat mai ridicata, stinge-l de indata ce ai terminat de utilizat. Totodata, de mentionat ar fi si faptul ca exista suficiente modele pe piata ce fac ca acesta sa se opreasca singur, la cateva secunde dupa ce ai luat temperatura unei persoane.

Asadar, mai sus v-am prezentat nu mai putin de 5 modele de termometre cu infrarosu, fara contact, pentru uz intens, 5 modele de termometre ce ar trebui sa fie luate in seama in cazul in care va doriti achizitionarea unui astfel de model. Totodata, trebuie sa tineti cont si de cele putin mai sus mentionate, respectiv de felul de alimentare, autonomie, utilizarea la copii, gradul de precizie, functiile pe care ti le ofera, dar si daca vei putea memora profilurile anumitor persoane.

Odata cu pandemia de COVID-19, un astfel de termometru a ajuns sa devina ceva aproape indispensabil in aproape orice centru comercial, orice magazin, lucru ce a starnit oarecum revolta celor mai sceptici si conspirationisti, insa nu despre asta trebuie sa vorbim acum. Febra este unul din primele simptome, si poate unul din cele mai evidente simptome atunci cand vine vorba de noul virus ce a pus stapanire pe intreaga lume, iar o verificare  a temperaturii este indicata, in special in aceasta perioada.

Iar, cum am mentionat, temperatura se ia foarte usor, prin simpla apasare a unui buton si indreptarea termometrului catre persoana careia doresti sa ii temperatura. Dupa maxim 3-4 secunde, pe ecranul LCD urmeaza a fi afisata temperatura. Exista anumite termometre care, in functie de temperatura persoanei, isi schimba culoarea afisajului, respectiv verde, in cazul in care temperatura e in limitele normale, ori rosu, daca temperatura e peste limite, iar persoana ar trebui sa ia niste masuri. Cu siguranta un astfel de termometru nu va reprezenta o investitie ratata.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.