Televiziunea promovează prostia

Am presimțirea că mă repet, dar nu regret deloc că o fac. Sunt o persoană care nu se uită la televizor pentru că nu vreau să fiu forțat de către alții la ce să mă uit și la ce nu. O să-mi spuneți că sunt liber să schimb programul atunci când ceva nu-mi mai place, dar oriunde se urmărește să se captiveze atenția privitorului și să-i spele practic creierul. Ideea este că internetul mi-a oferit posibilitatea să-mi aleg singur ce să privesc, când și cum. De aceea cred că televiziunea o să scadă din ce în ce mai mult, dar nu o să moară pentru că sunt prea mulți bani la mijloc. Ca mine au făcut foarte mulți tineri, în general, care nu mai urmăresc nicio televiziune, dar sunt totuși la curent cu toate știrile și emisiunile care prezintă interes pentru ei.

Sunt emisiuni care-mi plac și mie, reportaje care prezintă interes și foarte multe documentare pe care le privesc cu plăcere. Cu toate astea, nu le urmăresc la TV, ci caut înregistrările pe internet, astfel le pot urmări când am timp. Prin sortarea asta de informații nu numai că beneficiez de mai mult timp, dar îmi economisesc și ceva nervi. Nu suport când văd că se promovează excesiv anumite pițipoance îmbrăcate că în preludiul din unele filme porno, ca acestea sunt subiecte de discuție și că ele trăiesc numai din apariții la TV fără să facă nimic de lăudat.

Se urmărește prea mult senzaționalul și de cele mai multe ori, realizatorii emisiunilor TV cad în penibil punând prea mult accent pe unele subiecte care nu ar merită nici limita de atenție pe care o acordăm din bun simț anumitor persoane din jurul nostru. Până în momentul în care o să se lanseze o televiziune care să nu mai facă asta, eu aleg să nu mai aprind televizorul.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.