Stilul de viata porneste din modul in care gandim

Trecem de multe ori prin anumite stari pe care nu le intelegem si nu stim de ce suntem atat de slabi din punct de vedere fizic sau de ce intarziem sa luam niste decizii relativ simple pentru ca suntem mult prea slabiti din toate punctele de vedere. Explicatia este simpla si are o logica: uitam sa punem accent pe ceea ce conteaza cu adevarat si sanatatea noastra este pusa in joc de foarte multi factori externi care ne provoaca placere si ne spala pe creier cu acest sentiment de bine. Ma refer in mare parte la alimentatie si la modul in care noi ne traim viata, mai ales noi, cei mai tineri.

Am auzit noi mai multe lucruri despre vitamine (A, B, B6, B12, etc.), despre alimentatie sanatoasa, despre beneficiile sportului, dar ne place sa traim cu ideea ca am mancat un fruct intr-o anumita zi si suntem cu mult mai sanatosi, dar stilul de viata nu este explicat asa, ci presupune o continuitate si o informare continua a alimentelor cu care ne hranim. Timpul ne preseaza pentru ca il lasam noi sa ne afecteze in acest mod, deadline-urile sunt impuse de cele mai multe ori tot de noi, iar scuza vesnica „nu pot manca sanatos pentru ca nu am timp” este o aberatie ce ar trebui sa dispara din fiecare vocabular.

Suntem fanii expresiilor de genul „mie nu mi se poate intampla” pana in momentul in care natura ne arata ca nu suntem imuni la toate mizeriile cu care ne hranim doar pentru a castiga timp, iar abia atunci incepem sa constientizam lucrurile care conteaza cu adevarat. O viata sanatoasa impune in primul rand o gandire sanatoasa, iar de acolo lucrurile incep sa mearga din inertie atat cand vine vorba despre alimentatie, cat si despre sport.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.