AlexScrie.Ro

Nu mai spălați mașinile pe ger!

Sunt membru pe unele grupuri de auto de pe FaceBook pentru că sunt interesat de acest domeniu. În plus, sunt probleme expuse acolo care se pot rezolva mai ieftin dacă ai sfaturile necesare. Pe lângă lucrurile bune, se întâmplă în perioada asta tot mai des să apară postări cu mașini a căror portiere nu se mai închid.

Proprietarii atât de mândri sunt de mașina lor încât nu o pot lăsa o noapte murdară. O spală repede la self-wash, merg acasă, încuie mașina, noapte bună. A doua zi dimineață, surpriză, portiera nu se mai închide sau deschide.

Apa cu care ai spălat nu apucă să se usuce complet pentru că nu ai un aer cald pe care să-l sufli. Self-wash-urile fie nu au, fie au foarte puține o astfel de instalație. Mașina îngheață imediat după ce ai pus jetul pe ea. Asta pe exterior. În interior (balamale, chedere, zone mai protejate ale mașinii) îngheață mai greuț, dar îngheață.

O puteți spăla doar dacă aveți un garaj încălzit sau știți că aveți de parcurs o distanță mai lungă, astfel încât mașina să se încălzească foarte bine.

Concluzie: Nu spăla mașina când temperatura este cu minus, mai târziu te vei plânge pe internet că nu ți se mai închid sau deschid portierele. Genius.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Sunt unul dintre cei care își spală mașinile mai des iarna decât vara.. de ce? E simplu, mizeria de pe mașină, iarna, nu e doar praf și noroi, ci mai ales sare. Sarea favorizează rugina și uite așa apar fel și fel de probleme costisitoare. Așa că prefer să o știu cât se poate de des lipsită de sare.

    Cât despre portierele care nu se mai deschid… e și mai simplu: sunt o mulțime de soluții care previn blocarea portierelor în urma înghețului. Multe persoane folosesc antigel ca tratament pentru chedere.

    • Foarte corect cum procedezi! Nu spune nimeni să nu speli mașina iarna, ideea e când și cum o speli. O speli și o lași udă în parcare, în ger? Nu e mai ok să o speli și să o usuci sau să o parchezi undeva la dos?

      Personal o spăl când știu că merg suficient cu ea cât să se usuce sau când o pot usca. Iarna mă refer, când e ger.

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.