Sistemul public de sănătate încă funcționează!

S-au întâmplat multe lucruri în perioada în care am absentat de pe blog. M-am ales cu un hematom frumos la picior, în urma unei seri de fotbal pe sintetic. Am stat 8 zile cu piciorul faultat până să mă tratez așa cum se cuvine. În cea de-a 4-a zi după accidentare am mers și mi-am făcut o radiografie din urma căreia reiese că piciorul nu este rupt. La alte 8 zile am mers și mi-am făcut o ecografie de părți moi din care se putea observa hematomul generos pe care-l posedam.

Mers la clinică privată și discutat cu un medic care activează și în Spitalul Județean. Paradoxal, medicul cunoscut în clinica privată mi-a redat încrederea în sistemul public de sănătate. Cel puțin în cazul meu, s-a procedat exemplar, iar medicul a dat dovadă de mult profesionalism și empatie. Și-a rugat personal colegii să mă ajute, acolo unde situația nu mai depindea de el. Au urmat două zile de injecții în burtă cu anticoagulant, pastile, creme, etc.

Mi-a fost făcută o incizie pe viu, mi-au scos vreo 2l de sânge coagulat, hematoame sau oricum s-ar chema, iar acum merg zilnic la Spital și-mi schimb meșa care încă-mi ține incizia desfăcută. De mâine ar trebui să fie toate lucrurile roz, adică să trec la procesul de închidere a tăieturii. A durut groaznic atât incizia, cât și schimbarea bandajului în primele două vizite.

Încep să merg din ce în ce mai bine în cârje, dar trebuie să vă recunosc că nu vreau să mă obișnuiesc cu asta.

Știu că e o problemă oarecum minoră, dar putea avea repercursiuni grave.

Sfat: Grijă mare la fotbal.

Sfat 2: Nu tratați superficial nici o lovitură, durere, vânătaie, nimic. Mergeți la specialiști cu orice problemă! Banii sunt prea ieftini în situații de acest gen.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.