Sistem VRV, implicit VRF, disponibil la Hextech

Ventilarea, precum și circularea aerului calitativ în spații mai mari este o componentă ce trebuie de luat în calcul atunci când spațiul este populat de oameni. O bună circulație a aerului favorizează condiții optime dacă vorbim de un spațiu industrial. Sistemele de climatizare și încălzire VRF/ VRV pe care Hextech le pune la dispoziție sunt special concepute pentru a crea o atmosferă plăcută la interior.

Aceste două sisteme au avantaje, de aceea o bună informare la timpul potrivit facilitează decizia de implementare a unui astfel de sistem VRV. În rândurile următoare vor fi prezentate informații referitoare la aceste două sisteme și de ce ar fi necesare unui spațiu industrial.

Care este diferența într un sistem VRV și unul VRF?

Între cele două nu există aparent nicio diferență. Chiar dacă au denumiri diferite, ambele reprezintă același lucru. Sunt create pentru a fi folosite la o scară mai mare, însă. Fiind vorba despre un proces destul de complex, sistemul VRV implicit VRF prezintă o unitate care furnizează refrigerantul pe un sistem de țevi la care sunt conectate alte unități interioare. Acestea din urmă pot accesa refrigerantul, el fiind pentru răcire sau încălzire, după caz.

Acest sistem de bază poate funcționa cu toate unitățile înclinate către funcția de răcire sau către cea de încălzire. Pentru a nu fi vorba despre aceste inconvenient s-a implementat sistemul VRF în recuperare, pe care fiecare unitate interioară poate funcționa așa cum se dorește.

Avantajele unui astfel de sistem VRF/ VRV

Unul dintre avantajele majore al sistemelor de climatizare de tip VRV/ VRF este faptul că sunt eficiente energetic. Dacă sistemul funcționează la o capacitate mică, nu se va risipi energie cât pentru un consum mai mare. Sistemul de țevi unde nu sunt pornite unități nu generează niciun consum.

Costul unei astfel de investiției este mare, într-adevăr, precum și instalarea unui astfel de sistem care trebuie efectuată de niște profesioniști, dar dacă este montat așa cum trebuie nu vor exista probleme la folosință. Cei mai mulți aleg sisteme de acest fel în spații de dimensiuni mari, cu specific industrial, de obicei.

Atenție însă!

Un lucru destul de important despre aceste sisteme îl constituite faptul că doar un personal calificat poate îl implementa. Persoanele care nu se pricep la acest gen de sistem îi pot provoca defecțiuni tehnice care pot declanșa probleme mai grave. Este un sistem delicat, la care doar oamenii specializați pot lucra.

În pagina hextech.ro se pot găsi mai multe informații despre aceste sisteme, precum și detalii mai pe larg despre cum funcționează ele. Acestea favorizează  un consum energetic scăzut pe parcurs, dar întâi trebuie de investit o sumă importantă de bani pentru achiziția lui. Dacă este cazul se pot cere mai multe informații despre felul în care acestea favorizează circulația aerului într-un spațiu industrial, precum și prețul de pornire pentru acest sistem.  Alegerea echipamentelor de tip VRF/ VRV poate reprezenta o investiție de folos pentru un timp îndelungat.

Optați pentru consiliere, echipa de la Hextech este disponibilă pentru lămuriri.

Contact:

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.