Siguranță și încredere, doar un simplu motto

Puțin context: un tip, beat pare din video, nu oprește la semnalul poliției. Poliția îl urmărește, nu-l opresc ei, ci oprește șoferul din proprie inițiativă, și apoi începe circul.

Sunt câteva aspecte în acest video care ar trebui să ne pună niște semne de întrebare. Așa funcționează o urmărire în trafic? Se aleargă interlopii mai agresiv, iar copiii care abia au luat permisul conduc mai hotărât decât acești domni care ar trebui să aibă o pregătire specifică în acest sens. Asta e primul lucru dubios.

Al doilea ar fi modul în care încearcă să-l încătușeze și cum l-au scos din mașină. Total neprofesionist și greoi. Și asta cu domnul din imagini, care pare să aibă pe puțin 50-55 ani și nu are vreo condiție fizică impresionantă. Cum ar fi funcționat aceeași imobilizare cu vreun tânăr de vreo 1.90-2m, 100+ kilograme și ceva sportiv?

Să ajungi polițist este foarte ușor în zilele noastre. Toți tinerii care nu vor să facă o facultate, să-și încerce norocul în afaceri și își doresc liniște și salariu sigur, merg la Câmpina. Nu-i ca și cum acolo sunt selectați în funcție de inteligență sau pregătire fizică. Toată lumea, buluc.

Nu avem 20% din poliție oameni pe care să te bazezi. Procentul lor este mult mai mic decât acesta. Iar lipsa pregătirii și relaxarea din această instituție duce la pierderea abilităților și acestor oameni pregătiți. Îi vedeți prin sălile de forță pe acei polițiști care-și doresc mai mult, dar nu e suficient doar să arăți bine. Ca polițist ai nevoie de mult mai multă pregătire decât atât, pregătire care se face acum doar la nivel de hârtii.

E jalnic modul în care arată poliția română acum! Imaginile de sus sunt doar un caz, sunt o mie de alte imagini care ilustrează mai bine degradarea acestei instituții.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.