AlexScrie.Ro

Sfinții Alexandru, Ioan și Pavel cel Nou, Patriarhii Constantinopolului

tumblr_lers7uy8zv1qcjz81o1_500_large2Acum doi ani îmi spune o verișoară pe Messenger „La mulți ani!”, chiar pe 30 august. Prima dacă m-am amuzat, ca apoi să rămân puțin dezamăgit că nu știe că ziua mea este pe 31 mai. Îi spun elegant că nu este ziua mea și că a greșit, ca apoi a aflu ceva ce mi-am dorit acum câțiva ani.

Pe 30 august se sărbătoresc Sfinții Alexandru, Ioan și Pavel cel Nou, Patriarhii Constantinopolului. Am trăit 14 ani doar cu dorința de a avea o zi de nume, iar de doi ani de când știu că există această zi, nu-i dau nici un fel de importanță. Nu este o sărbătoare foarte mare, mulți se află în aceeași necunoștință de cauză ca și mine – cel de acum doi ani.

Deci, mă bucur că am o zi de nume, dar mă bucur și că nu este foarte importantă. Nu-mi urează nimeni „La mulți ani!”, doar acea verișoară a mea, deci nu trebuie să dau de băut.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • eu nu stiu de unde a pornit faza asta, fiindca n-am auzit in viata mea pana astazi pe facebook chestia asta 😀 „Pavel se sarbatoreste de Petru si Pavel” :))
    Faza cu Alexandru e asa, de hai sa nu ne plictisim 😀

    Dar mno La multi ani!
    Desi eu nu cred ca-i normal :D, hai in fiecare zi sa luam toti sfintii, ca sunt vreo 5-7 sa-i cinstim cum se cuvine 😀

  • La mine in judet toata lumea stie ca se sarbatoreste Sfantul Alexandru pe 30 august. Bine, asta pentru ca atunci sunt si zilele orasului ( Alexandria), dar lumea chiar tine la sarbatoarea asta asa ca am fost foarte surprinsa cand am citit postul. Oricum, La multi ani pentru ziua de ieri :))

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.