Sfaturile expertilor despre cum se curata tamplaria PVC

Indiferent ca este vorba despre usi sau ferestre, tamplaria PVC reprezinta pentru cele mai multe dintre persoane o investitie importanta. In acest sens, sunt convins ca fiecare dintre cei care o achizitioneaza isi doresc sa ii ofere o durata de viata ridicata si eficienta maxima.

Ei bine, pentru ca asta sa se intample este nevoie de lucruri foarte importante. Primul este cel referitor la calitatea tamplariei PVC, iar al doilea este cel ce tine de intretinerea, reparatia si curatarea acestei tamplarii.

In cele ce urmeaza vom discuta cat mai multe detalii despre cum se curata tamplaria PVC, asta in urma sfaturilor primite de la experti.

Care sunt acestea? Haideti sa vedem:

Spalarea tamplariei PVC
Primul lucru pe care il faceti natural atunci cand incercati sa curatati tamplaria PVC este sa o spalati. Pentru a putea sa o faci cat se poate de bine si ferestrele sau usile sa nu aiba de suferit, iti recomand sa nu te atingi de substantele abrazive.
Care este motivul? Daca vei folosi acest tip de substante risti foarte mult sa deteriorezi aspectul tamplariei PVC. De asemenea, persoanele care curata tamplaria PVC nu trebuie sa se atinga nici de acetona, solventi sau alte substante ce pot afecta tamplaria.
In schimb, iti recomand sa folosesti doar detergenti obisnuiti, pentru ca acestia nu vor prezenta nici un fel de pericol pentru acest tip de material.

Cum se curata tamplaria PVC?
Dupa ce ai vazut care sunt substantele pe care ti le recomand sa le folosesti atunci cand iti doresti sa cureti tamplaria PVC e foarte important sa stii si cum sa o faci.

Din acest punct de vedere trebuie sa retii faptul ca folosirea unor bureti de sarma este total contraindicata. Daca nu vei asculta acest sfat si vei recurge la acestia pentru a curata sa nu fii surprins daca suprafata va fi mai zgariata sau va parea mai mult uzata dupa ce vei folosi respectivul burete.

Totodata, trebuie sa stii ca atunci cand vrei sa aplici substantele recomandate pentru a sterge trebuie sa o faci cu grija. Incearca sa eviti complet miscarile circulare pentru ca vor afecta destul de serios, iar in schimb incearca sa te concentrezi doar pe miscari verticale.

Nu folosi o carpa uscata
O greseala pe care o fac multe persoane care nu stiu exact cum se curata tamplaria PVC e cea in care se foloseste pentru acest lucru o carpa uscata. In felul acesta nu vei face decat sa aduni si mai mult praf.

Asadar, incearca sa folosesti doar o carpa umeda pentru a evita fenomenul de electrizare si vei reusi, in acest fel, sa indepartezi complet praful adunat.

Fii sigur ca sunt in perfecta stare de functionare
Nu in ultimul rand, trebuie sa te asiguri periodic ca ferestrele si usile de care dispui functioneaza in perfecta stare. Pentru a putea face acest lucru iti recomand ca macar o data la 6 luni sa acorzi o atentie deosebita garniturilor si feroneriei, pe care sa le curati mai atent.

Deci, acum stii exact cum se curata tamplaria PVC si va trebui sa ai mai multa grija, asta daca iti doresti sa te bucuri de acestea o perioada de timp mai indelungata.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.