Semințele hibride F1- avantaje

Să alegi așa cum trebuie semințele este cel mai important lucru pe care îl poți face în calitate de producător. Nimic nu trebuie să fie lăsat la voia întâmplării.

Înglobând toate potențialitățile și caltățile viitoarei plante, semințele sunt un concentrat de viață și de energie și sunt prima garanție a unei recolte de calitate.

Semințe foarte apreciate și populare în rândul agricultorilor, semintele hibride F1 provin din încrucișarea a două linii parentale distincte pe plan genetic. Încrucișarea acestor două linii este cea care dă o descendență uniformă, care, pe lângă faptul că poate combina cele mai interesante caractersitici de la fiecare părinte, are o productivitate superioară. Această particularitate explică de ce semințele hibride F1 de pe acest site fac parte din categoria celor mai valorizate semințe.

De ce să alegi semințe de legume hibrid?

Flori mai mari și mai viguroase, culori minunate, legume foare productive sau extrem de precoce, semințele sau plantele comercializate sub numele de hibride F1 au atuuri deloc de neglijat.

Față de hibridarea care se produce în natură, semințele hibride F1 sunt în mod intenționat hibridate pentru a se crea o anumită trăsătură dorită. Sunt cele mai populare în rândul producătorilor deoarece randamentul lor este mai fiabil decât al celor cu polenizare liberă. Hibridele au fost crescute în manieră selectivă pentru alte caracteristici ce ar putea interesa consumatorii, mai ales culoarea, forma, capacitatea de stocare sau rezistența.

Ce este deci o plantă F1?

Pentru a schematiza, putem lua drept exemplu ființa umană. O mamă poate avea o genă care îi permite să nu aibă un strop de celulită sau un tată are o genă care îi permite să mânânce orice pentru a nu se îngrășa. Acești părinți, au o fiică, una care moștenește toate aceste super gene. Este vorba despre un copil F1, o hibridare, un amestec, un metisaj între patrimoniul genetic al părinților, care a moștenit și cele două super gene.

Pentru a se obține semințe hibride optime trebuie să se realizeze cele mai bune asocieri dintre semințele părinți. Nimic mai complex atunci când știm că o plantă este compusă din peste 30 000 de gene, adică aproape la fel ca și ființa umană! Posibilitățile de combinații sunt deci infinite, cu cele mai bune rezultate.

Faptul că semințele hibride F1 au succes în rândul agricultorilor, nu este deloc întâmplător. Pe lângă unele caracteristici precum o bună vigoare, o bună productivitate și o recoltă uniformă, semințele hibride F1 au și alte caracteristici precum precocitatatea, dar și rezistența la maladii și la condițiile climatice defavorabile.

În grădina de legume, plantele hibride sunt selecționate pentru a avea o mai bună rezistență sau apărare deci se vor îmbolnăvi foarte rar. Nu sunt atât de des sau tare atacate de paraziți și sunt în general, mai productive.

Aşadar, pentru o recoltă bogată şi legume sănătoase şi uniforme, ar trebui să te orientezi spre seminţe de legume hibrid pentru noua ta cultură, mai ales dacă doreşti să comercializezi produsele pentru profit.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.