Sărbătorile din 2018? Doar zile libere..

Și acum că au trecut, putem vorbi altfel despre ele. Îmi plac pentru că vor să transmită o anumită stare, pentru că au avut cândva niște obiceiuri, care s-au pierdut, dar despre care ne aducem totuși aminte. Îmi mai plac și pentru că sunt zile libere, dar toate astea nu mai înseamnă acum nimic.

Ne-am modernizat până în punctul în care a dispărut bucuria. Crăciunul nu mai înseamnă nimic pentru că am dat voie, cu toții, să se transforme într-o serie de zile de afirmare, de laudă, de timp petrecut în mod diferit, dar de care nu ne bucurăm. Sau dacă o facem, nu simțim nimic din ce am fost învățați de mici să simțim.

Este foarte adevărat că încă ne retragem cu toții acasă, stăm cu persoanele dragi și încercăm să ne mai bucurăm de brad, luminițe și colinde pe care oricum nu le înțelegem în totalitate, dar totodată ne simțim și împinși de la spate să facem lucruri diferite pentru că „este Crăciunul și la noi..”, să cheltuim bani în toate direcțiile și neapărat să postăm cât mai multe poze cu spiritul acesta fals.

De ceva timp, zilele libere și sărbătorile pe care nu le mai simt îmi fac mai mult rău decât bine. Aș da oricând 10 zile de sărbătoare pe 10 zile obișnuite, dar libere. E mult mai interesant când faci lucruri mai puțin obișnuite în zile obișnuite, se lasă cu amintiri, bucurii și zâmbete.

Îmi doresc ca VOI să fiți fericiți, nu Crăciunul, nu sărbătorile!

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.