Sar gardul pentru a părăsi curtea

aloneÎntr-o țară în care se vorbește despre sute de km de autostradă, mall-uri și fel de fel de tehnologii mai întâlnit și așa ceva. Deși este greu de crezut, este adevărat. Se întâmplă la Craiova. Nu de azi, nu de ieri, ci de 7 ani de zile.

S-a ajuns aici în felul următor: Cele două familii care sar gardul pentru a părăsi curtea au pierdut în instanță terenul pe care aveau intrarea. Nimeni nu îi lasă pe bătrâni să-și facă o poartă, să nu mai fie nevoiți să facă sport extrem la vârstă lor.

Administratorul bisericii din Craiova a oferit un răspuns foarte creștin atunci când a fost întrebat de reporteri pe unde pot ieși bătrânii din curtea lor: „Să zboare!”.

Această știre a fost discutată și pe câteva posturi străine. Așa ne facem de râs, cu astfel de situații nu putem spune că avem o țară civilizată. Dacă nici biserica nu te ajută într-o astfel de situație, atunci cine?

Decizia judecătorească este cam dubioasă. Unde s-a mai pomenit să fie închisă o cale de acces? E ca și cum ai condamna acei bătrâni la închisoare. Deși legea le dă dreptate, bătrânii se luptă de 7 ani în justiție, dar fără succes.

Legea 114 din 1996: Reglementarea cadrului general de realizare, exploatare şi administrare a locuinţelor are la bază următoarele principii: Accesul liber şi neîngrădit la locuinţă este un drept al fiecărui cetăţean.

sursa imagini: adevarul.ro

2 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.