Sa Rămânem La Mărtișoare

martisor_0Mărțișorul este un mic obiect de podoabă legat de un șnur împletit dintr-un fir alb și unul roșu, care apare în tradiția românilor și a unor populații învecinate. Femeile și fetele primesc mărțișoare și le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. (wikipedia)

Mereu mi-a plăcut tradiția asta cu mărțișoarele, este un gest frumos și o zi specială, dar în ultimii ani s-a schimbat puțin pentru că au apărut fel de fel de mărtișoare, care mai de care mai frumoase și mai mari, acum ești privit altfel dacă oferi un simplu mărțișor în favoarea celui care aduce diverse cadouri (pentru că mărtișoare nu se pot numi).

Puțini mai poartă mărțișorul mai mult de o zi, puțini mai oferă acel simplu mărțișor (care înseamnă mai multe ca toate acele cutii mari), devine o chestie de a arată câți bani ai și se măsoară în mărtișoare.

Nu aș vrea să se piardă și această mică tradiție așa de frumoasă, nu vreau să se piardă semnificația mărțișorului, nu vreau să se schimbe nimic cât vine vorba despre tradițiile noastre frumoase. 1 și 8 martie sunt două zile foarte frumoase, așa să rămână!

2 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.