Să învățăm să trecem strada

Mă enervez destul de repede la volan, rare sunt zilele când sunt calm și trec cu vederea prostiile făcute de ceilalți participanți la trafic. Nu suport școlile de șoferi când orașul e foarte aglomerat, nici taximetriștii care opresc oriunde vor și nici pe cei care nu au fair-play rutier.

Numesc fair-play rutier să-i faci loc unui coleg când e posibil, dar nu ține neapărat de lege, să te asiguri și pentru altul în intersecțiile cu mai multe benzi, să mai dai unuia prioritate, etc.

Nu mă enervez doar din cauza șoferilor, ci și a pietonilor care nu știu să treacă strada. Pare simplu, dar nu ne iese. Nu trebuie doar să pășești de pe o parte pe alta a străzii, ci trebuie să ții cont de mai multe detalii. Nu e firesc să calci pe trecere oricând vrei tu, să mergi oricum vrei tu și să ai mereu dreptate.

Sunt mulți care abia pășesc, mulți care traversează strada pe diagonală, mulți care se aruncă deodată în fața ta și la fel de mulți care stau în capul trecerii și nu doresc să traverseze. Cu toate astea, cel mai enervant lucru e atunci când trebuie să aștepți să treacă unul strada, iar după ce acesta a trecut, calcă altul pe trecere. Lucru ăsta se poate repeta la nesfârșit. De ce Doamne iartă-mă nu vă adunați 3-4 și apoi opriți traficul?

Pe bune, chiar nu e normal să se întâmple asta. Ori semafoare, ori ceva campanii de informare cu privire la folosirea trecerilor de pietoni. Întâlnesc zilnic problema asta și e de porc rău. Dacă-l vezi pe unul că abia a trecut strada și a oprit mai multe mașini, imediat ce termină ăla traversarea te apuci tu? Dar mașinile alea când să mai treacă?

2 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.