Rochiile plus size nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei voluptoase

Crearea unui standard de frumusețe prin prisma dimensiunilor corporale a devenit unul dintre motivele principale pentru care femeile cu forme voluminoase refuză de cele mai multe ori să poarte rochii plus size. Acestea renunță la ideea că li s-ar potrivi o astfel de piesă vestimentară, se orientează spre ținute pe care le consideră mai avantajoase pentru corpul lor și apariția la un eveniment care impune purtarea unei rochii devine cel mai mare coșmar al lor.

rochii plus size

Rochiile plus size – în atenția marilor case de modă

Deși se recunoaște o evoluție a modei, o încercare de minimalizare a clișeelor referitoare la dimensiunile corporale, lipsa încrederii personale le demotivează ori de câte ori sunt pe cale să achiziționeze o rochie. În acest sens, multe case de modă celebre au încercat în ultimii ani să le aducă un plus de motivație, prezentând pe marile scene de modă rochii îmbrăcate de modele nu tocmai atletice. Acest fenomen a luat amploare, fapt demonstrat și prin numărul mare de producători care au gândit, după reguli stilistice stricte, rochii plus size care să se potrivească oricărui eveniment și oricărui tip de corp. Creatorii au ținut cont de o directivă extrem de clară în crearea acestor reguli: eleganța și feminitatea nu trebuie umbrite de niciun detaliu, cu atât mai puțin de numărul kilogramelor. Te poți simți frumoasă și elegantă în oricare ținută atât timp cât o alegi corect; nu există o categorie de articole vestimentare pe care să nu ai voie să o porți.

Corpul tău îți definește cel mai bine ceea ce ți se potrivește

În alegerea unor astfel de rochii este important să te orientezi cel mai mult pe expunerea calităților pe care le cunoști foarte bine că le deții și pe care ești sigură și pe minimalizarea detaliilor pe care le consideri neplăcute. Astfel că, te poți orienta către rochii plus size cu decolteu mai proeminent, în formă de „U„ în cazul în care pielea din zona gâtului și a decolteului arată foarte bine și nu este lăsată. În cazul în care, nu te simți tocmai comod cu pielea din aceste zone, poți apela la o rochie cu decolteu în formă de „V” sau chiar, o rochie fără decolteu. Același principiu se pliază și  în cazul brațelor – dacă aspectul acestora este ferm și plăcut, poți opta fără griji pentru rochii plus size tip maiou, dar în cazul în care brațele tale nu arată întocmai după cu ți-ai dori, cel mai indicat ar fi să le acoperi până la limita în care tu te simți confortabil.

Alegerile – reflexie a personalității

Detaliile privind modul de a alege o piesă vestimentară sunt extrem de importante și asta se reflectă cel mai bine în felul în care tu te simți când ai ajuns în mijlocul publicului. Dacă de afli în postura în care nu te simți bine în vestimentația aleasă sau ți se pare că cei din jur sunt focusați pe micile imperfecțiuni de care ești complexată, înseamnă că undeva ai mai fi putut lucra. Tocmai pentru a evita astfel de situații, informează-te din orice sursă ai la îndemnână, probează cât mai multe modele de rochii plus size, indiferent că asta te va costa un timp îndelungat și alege în final după părerea ta și nu a altor persoane.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.