Revelionul exotic, un moft?

Suntem pusi in fata unui fenomen de amploare: calatoriile. Un astfel de „microb” a ajuns sa fie un trend. Parca nu trece anul bine daca nu bifezi si o calatorie. Ai toate motivele sa faci asta, avand in vedere ca o calatorie, indiferent de durata ei, aduce numeroase beneficii.

Cand vine vorba de sarbatori, pentru multi aceste momente sunt si cele mai prielnice pentru a calatori, profitand si de oferte si de contextul favorizant – zile libere de la munca. Au devenit acestea un moft? Sunt pe cale sa se defineasca sarbatorile intr-un alt mod? Adica este de preferat un revelion exotic in locul sarmalelor bine impaturite si asezonate cu platourile nebunesc de bune de mezeluri de la porcul taiat de Ignat?

Revelionul exotic, moftul accesibil

Piata turistica ademeneste cu tot soiul de oferte ce parca sunt de nerefuzat. Avantaj exista, caci o experienta mai autentica nu gasesti. Adica tocmai de sarbatori, cand fiecare tara, cultura are anumite ritualuri, unice unele, cand farmecul sarbatorilor aduce o splendoare culturala ai sansa sa experimentezi cum este sa traiesti pe alte meleaguri. Mancare traditionala, bautura specifica – mai ales cand vine vorba de trecerea dintre ani exista o sansa de a trai din plin bucuria de a descoperi noi orizonturi, locuri, oameni etc.

Mai cu seama cand si agentiile de turism sunt dornice sa atraga interesati, ofertele sunt foarte bine puse la punct. Accesibilitatea acestora este un atu. Pentru ca exista chiar si posibilitatea de a plati in rate. Ori daca esti genul de persoana care planifica lucrurile foarte bine, alegi din timp un pachet turistic si pana la plecare il platesti putin cate putin.

Unde poti merge? Oriunde in lume. Pe stil exotic Mauritius este o alegere buna. Spre exemplu, 7 nopti aici, cu plecare din Bucuresti: un sejur pentru sfarsit de an nu depaseste 1800 de euro. Cu 1600 de euro petreci In Seychelles, iar ceva mai ieftin din categoria exotic – conform ofertelor ikaturism.ro – este Zanzibar, acolo unde un sejur ajunge la putin peste 1200 de euro.

Revelion intre modern si clasic

Despre decizia de a pleca in vacanta de sarbatori se pot spune multe. Nu numai partea financiara este la mijloc, de altfel si cea care dicteaza de regula astfel de plecari; tine si de cum reusesti sa impaci familia, prietenii si pana la urma propria placere. Unii sunt calatori ca si stil de viata asa ca sarbatorile si le petrec acasa, tocmai pentru ca astfel de momente sunt rare. Unii nu se pot desprinde de conceptul clasic de a fi cu familia, de a petrece in stil pur romanesc.

Secretul ce mentine si un echilibru intre cele doua parti este tocmai vacanta de revelion. Pentru ca din sirul de sarbatori ale iernii, exista timp si pentru familie, pentru facut sarmale cu mama si savurat carnati cum numai bunica stie sa faca. Dar de Anul Nou, e musai sa te gandesti la tine.

Un trend sa spunem din era modernismului, vacantele exotice in perioadele de genul Anului Nou sunt tot mai atragatoare. Asa ca ar fi bine sa incepi sa pui bani la ciorap si sa ii scrii mosului. Poate anul acesta revelionul te regaseste pe plaja, in tari exotice – o experienta ce nu trebuie sa ti-o refuzi.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.