Revelion 2016

revelion-arieseni-2016Temperatura de afară ne duce cu gândul la sărbătorile de iarnă, care pentru mine sunt cele mai frumoase, cele mai pline de sentimente și amintiri. Deși nu suport frigul, iarna este un anotimp pe care-l aștept an de an. Asta doar pentru senzația superbă pe care o am când stau în casă lângă focul șemineului, cu bradul împodobit lângă mine și cu muzica preferă pe fundal, iar afară ninge și viscolește. Mâncarea este încă un plus, cu toate că aș putea mânca zilnic acele feluri de mâncare tradiționale care se servesc de obicei la aceste sărbători, ele parcă nu au același gust atunci, când toate se leagă între ele și dau un sentiment rar întâlnit.

Deși petrecerile se țin lanț în anotimpul rece, nu acesta este motivul pentru care-l iubesc, ci tocmai lucrurile mărunte enumerate mai sus. Consider că iarna este fără doar și poate anotimpul care se petrece în familie.

Trăiesc într-un sat apropiat de oraș, dar cu toate astea, încă se mai ține cont de tradiții, iar acesta reprezintă încă un atuu pentru iarnă. De revelion, în caz că nu aleg anul acesta un revelion exotic 2016, mă pot bucura de obiceiurile specifice zonei Moldovei, cu haiduci, valaret, capre și urși. De cele mai multe ori, deși nu este o regulă, tinerii sunt cei care se ocupă de aceste frumuseți. Revelionul nu reprezintă, cel puțin pentru mine, un eveniment la care trebuie să consum alcool, mănânc în exces și cheltui foarte mulți bani, ci este o zi în care mă gândesc cum să fac din anul ce este foarte aproape să vina unul productiv și plin de evenimente frumoase. Practic, este ziua în care îmi stabilesc niște obiective la care încep să lucrez încă din prima zi a anului.

Anul trecut lucrurile au stat puțin diferit. Au trecut sărbătorile pe lângă mine fără le simt, am rămas profund dezamăgit de tot ce s-a întâmplat atunci. Astea poate și pentru că nu a nins nici de Crăciun, nici de revelion. Zăpada face mult, poate transforma o iarna într-un anotimp plăcut, de care se bucură toată lumea ce este capabilă să-l înțeleagă.

Știu că este un anotimp dificil, în care cheltuielile cresc, în care căldura este o problemă încă în țara noastră chiar și în acest secol, în care unii mor de frig, în care străzile nu sunt dezapezite la timp și alte lucruri oribile din această gamă, dar trebuie să privim și partea bună a paharului. Răceala nu este un motiv destul de bun care să te facă să urăști un anotimp, sunt metode prin care o putem ține departe, iar celelalte evenimente mai puțin plăcute pot fi evitate cu o pregătire temeinică cu mult dinaintea primei ninsori. Un proverb care descrie ce vreau eu să spun în rândurile de mai sus este: „un gospodar adevărat își face vara sanie și iarna car”.

Nu mi-am făcut niciun plan pentru sărbătorile ce urmează, dar sper să nu întâmpin aceleași probleme că anul trecut. Vreau să fac ceva de care să fiu mândru și să îmi rămână ca amintire, nu vreau să fie simple petreceri pentru că astea pot fi organizate zilnic, chiar dacă nu există un scop anume.

Revelionul este un moment așteptat de majoritatea persoanelor care simt că un nou început i-ar ajută să facă lucruri mai bune, să se organizeze mai productiv și să aibe norocul necesar în toate. Este practic cel mai bun moment în care îți poți pune în practică anumite planuri, poți începe să lucrezi la ele, dar și să te schimbi personal, dacă ceva nu te-a mulțumit la tine în anul precedent.

Tu cum petreci de revelion 2016?

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.