De ce să respectăm niște șabloane când putem fi originali?

Nu mi-a plăcut niciodată să respect anumite standarde, iar atunci când am făcut acest lucru nu m-am simțit deloc confortabil. Nu mă refer aici la situațiile în care trebuie să respecți anumite reguli, ci de șabloane la modul general. „Tu de ce nu poți să fii ca X?” este din start o întrebare provenită dintr-o mentalitate greșită și deloc sănătoasă. Nu putem fi ca X din anumite principii pe care e bine să le respectăm, trebuie să ne mândrim că nu suntem ca alții, în orice sens. Am cochetat mult timp cu ideea de „idol”, până când mi-am dat seama că nu trebuie să fac ce a făcut un om pentru a atinge succesul pentru că succesul nu este la fel pentru oricine. Definiția succesului este diferită pentru fiecare, iar pașii sunt totodată diferiți.

Revenind la miez, consider că originalitatea trebuie apreciată. Mi-am dat seama, de când sunt pasionat de dezvoltare personală, că făcând ceea ce îți place nu numai că este mai ușor să ajungi la ceea ce numești tu „succes”, dar și urmezi acei pași impuși de tine cu plăcere, practic „munca” își pierde din greutatea pe care și cuvântul în sine o are.

Sunt iritat de încercarea asta a societății de a forma grupuri de oameni identici, de a impune anumite șabloane, de a ucide originalitatea și caracterele diferite. Este ciudat și de prost gust să respecți ceea ce se impune cu atât înverșunare, să devii un roboțel cu urechea aplecată la fiecare comandă și să execuți cuminte tot ceea ce ți se impune.

Soluție: Fă ceea ce îți place și asumă-ți fiecare greșeală, adu argumente de fiecare dată când te contrazici, susține-ți punctul de vedere până când argumentele tale sunt la pământ, ai curaj să te ridici în picioare și să spui „eu nu sunt așa”, „mie nu îmi place asta”, „eu nu sunt ca voi”. Chiar dacă o să fii criticat pe termen scurt, persoanele de valoare vor aprecia asta la tine. Iar cel mai important lucru: vei fi liniștit ori de câte ori ajungi acasă și pui capul pe pernă. Acesta este momentul care contează cel mai mult, în care realizezi dacă ești mulțumit de tine, dacă faci ceea ce îți place, dacă ești TU.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.