Primul job pentru prietenii mei

Programele TV s-au inmultit in ultimii ani, parca mai ieri eram copil si asteptam sa inceapa Mickey Mouse pe TVR1, iar acum mai dau peste acest TVR1 doar intamplator cand schimb aleatoriu canalele de televiziune. Ce-i drept, daca nu ar fi program „standard” pe lista canalelor tv nu cred ca ar fi cineva care sa observe ca lipseste.

Acum cateva veri, niste prieteni de-ai mei au considerat ca e timpul sa devina mai responsabili si sa-si caute cate un job, fiind de nedespartit totodata, le-a suras sa-si gasesca un loc de munca impreuna si s-au angajat la firma RDS din oras. Pentru un prim job, alegerea facuta de ei parea sa fie ceva acceptabil, care sa le ofere mai multe beneficii.

first-job

In ce consta de fapt acest job? Intr-o excursie continua! De luni pana vineri, in fiecare dimineata isi faceau un pachetel cu mancare si pleacau la job. Mergeau cu masina firmei in satele de prin preajma orasului si incercau sa convinga locuitorii sa-si faca contracte la RDS, in functie de numarul de contracte facute li se stabilea plata.

Ma intalneam cu ei seara si ma amuzam de bronzul lor “de tractoristi”, de fetele lor obisite. Imi placea sa stau si sa-i ascult, pareau foarte satisfacuti chiar daca erau oarecum destul de solicitati, ei se distrau. Povesteau cum unul din cei care si-au facut contract era foarte interesat de filme porno si le-a cerut sa-i puna toate posturile de acest gen.

Ajunsesem sa regret ca nu m-am angajat si eu cu ei, imi parea rau ca nu mai petreceam la fel de mult timp impreuna, insa cand venea ziua de salariu ma distram copios pentru ca banii cheltuiti zilnic la munca (sucuri, tigari, mancare) adunati nu egalau nici pe departe salariul, iar teoretic ar fi trebuit sa-l depaseasca.

articol scris de o cititoare.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.