Prietenul Meu, Calculatorul

blue_pc3_logoDin cauza vremii, mai exact a vântului de afară, calculatorul meu antic a cedat, s-a ținut eroic până la ora 9, ca după să înceapă să se restarteze singur, să nu se mai încarce windows-ul și să facă tot felul de figuri și sunete ciudate. Adevărat este că are dreptul să mai cedeze, este bătrân și mai obosește, însă nu aș putea renunța la el, așa vechi cum este el, cu toate cârpiturile suferite de-a lungul celor 7 ani de viață, este calculatorul meu.

Alături de el am făcut primii pași în online, alături de el am tastat primele cuvinte pe un blog, am socializat online cu prietenii și am descoperit foarte multe persoane, unele de onoare și cu mult bun simț, alții – răgălii de oameni. Se ține bine, și-a luat o mică pauză, dar nu este nimic grav, cu o reformatare se rezolvă totul. Cred că puteam să-mi cumpăr un computer nou din banii investiți în antica unitate. S-a împrietenit de-a lungul timpului cu mai multe componente, majoritatea prezentate în articolul ăsta.

Probabil îl voi schimba în următorii ani, dar nu cu o foarte mare ușurință, în acea unitate este o mare încărcătură emoțională, este primul computer al meu, 7 ani nu sunt de luat în râs, îl voi păstra până când ultimul led se va stinge, până la ultima turație.

Scriu aceste cuvinte de pe laptopul sorămii, laptop cu care nu mă am prea bine, nu-mi place că tastele nu scot acel sunet care-mi mângâie urechile, nu-mi mai place că nu am boxele mele care prind posturi de radio și încep a emite știri la orele mai de vârf a nopții, știri în limbi care-ți încurcă limba când încerci să pronunți un cuvânt după ei.

6 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.