De ce practica ofera mai multe avantaje decat teoria

Nu stiu inca daca mi-am ales facultatea potrivita pentru mine, dar stiu cu siguranta ca-mi place la nebunie mediul in care ma aflu, imi plac oamenii de care sunt inconjurat aici si ma simt confortabil si in pielea mea in fiecare moment. Nu stiu insa daca ma vad in viitor facand ceea ce studiez, ma asteptam sa fie altfel Facultatea de Mecanica, sa intalnesc mai multe chestii fizice, sa fiu invatat mai multa practica, voiam sa am idee despre mecanica practicata inca dupa finalizarea primului an. Chiar daca primul an a trecut, eu inca nu am invatat chestii ce tin de o masina, ce tin de un motor, de un ventilator exhaustor, ce tin de orice piesa care-mi va fi de folos in viata, dar nu a fost chiar asa. De curand am auzit o expresie ce nu o voi uita toata viata, un profesor a recunoscut ca multe lucruri ce noi le invatam nu ne vor fi de folos daca nu vom activa in cercetare. Adica noi suntem obligati sa ne incarcam memoria cu niste idei care nu ne vor folosi, le invatam doar pentru a obtine o anumita diploma, invatam doar ca sa ne diferentiem de altii care aleg sa nu invete, dar poate exista si aici o discutie (de multe ori cei care ocolesc scoala si aleg o alta modalitatea de educatie pot reusi lucruri mai marete decat cei care merg pe stilul clasic, care apeleaza la sistemul nostru de invatamant).

1838500-what-yahoo-founder-jerry-yang-shouldve-learned-from-firefox-in-2005-rotator

Odata cu internetul cred ca putem invata mai multe lucruri ce ne vor fi de un real folos acasa, decat invatam la liceu sau facultate. Internetul iti ofera posibilitatea de a selecta tu ce informatie vrei sa digeri, scoala fizica nu poate face asta.

Sunt de parere ca la o facultate tehnica trebuia introdusa mai multa practica. Mi-ar fi placut sa fiu trimis ca student la o firma si acolo sa fiu instruit. Cred ca as fi invatat foarte multe lucruri interesante la Pro Vent, unde cei de acolo mi-ar fi explicat cum sta treaba cu aerul conditionat, cu instalatiile de racire, cu ventilatoarele si cu unitati de climatizare. Alte firme mi-ar fi aratat cum este construit un anumit material, cum functioneaza un motor (daca tot sunt la Inginerie Auto), cum este confectionata caroseria sau, stiu eu, multe alte chestii de acest gen.

Studentii sunt oblgati sa faca exact ce nu le place mai mult, sa invete chestii care nu le plac, chestii nefolositoare. Cand spui Inginerie Auto spui masini, motoare, ori eu nu am intalnit asa ceva de cand studiez aici. Am intalnit insa foarte multe desene, foarte multa matematica si la fel de multa fizica, dar daca-mi ridici capota la o masina si ma pui sa-ti numesc o piesa, nu stiu.

Am asistat la foarte multe discutii despre folosul fiecarei materie, despre „de ce e bine sa faci o facultate” chiar daca nu inveti nimic practic, despre sistemul nostru de educatie, s.a.m.d, dar am ramas la parerea mea – „sistemul nostru este idiot, prost si ineficient”. Iesim anual sute sau mii de asa-zisi „profesionisti” care nu stim sa facem nimic in domeniul nostru.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.