Povestea unor emigranți români

porcMi-am amintit astăzi la școală povestea românilor care pleacă în afară pentru „un trai mai bun” (ador clișeul ăsta). Faza stă în felul următor: pleacă românul nostru într-o țară străină și se apucă de furat sau de făcut fel de fel de joburi umilitoare pentru străini, dar onorabile pentru noi; amintim aici măturatul străzii, spălatul podelei unui local, ștersul la cur de babe, dar nu trebuie să uităm nici de căpșunari, etc.

Adună cât adună românul și începe să trimită bani acasă. Se poruncește să i se ridice un adăpost. Face el cum face și își ridică un haram de casă cât 3 blocuri lipite unul de altul și alte 2 suprapuse.
Amuzant este că românul vine în țara lui natală doar vara, de cele mai multe ori în luna august, iar atunci dă o petrecere la „palat” și închide construcția. De ce ți-ai face o casă uriașă și ai trăi în ea? Atât timp cât ai o șură în spatele ei, ce rost ar avea?

Îmi mai plac și fițele lor atunci când vin acasă. Toți uită cum se spun anumite cuvinte, toți au accent străin și toți lucrează la Microsoft sau alte firme cu renume (asta e gluma profei de istorie).

Toate astea ca în luna septembrie să se întoarcă la ștersul de cururi de babe.

*Bineînțeles, nu toți românii care aleg să părăsească țara se află în aceeași situație. Mai avem și români care fac cinste țării precum cei amintiți de Buhnici în videoclipul de mai jos.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.