O poveste, o lecție, un vis frumos..

Este un subiect pe care am vrut să-l ating de mult, dar am avut o reținere. Am crezut că o să fiu catalogat ca fiind un tip slab, un tip care nu se încadrează în categoria așa-zișilor „bărbați adevărați” din ziua de astăzi care tratează femeile ca pe un trofeu, care au uitat să iubească și care nu au înțeles niciodată termenul de „iubire”. Îmi fac curaj să las aceste rânduri aici acum pentru că mi-am dat seama că părerea mea despre mine contează mai mult decât a voastră, iar singurul stăpân al meu sunt chiar eu. Nu vreau să fiu comparat cu alți bloggeri care scriu pe această nișă, e un articol simplu, pe care simt că trebuie să-l las aici.

Am descoperit iubirea în liceu și chiar dacă sună a clișeu, sentimentele pe care le simți în acea perioadă (aș numi-o inocentă) sunt cele mai sincere și frumoase, sentimente care te dezvoltă personal și de pe urma cărora ai foarte multe lucruri de învățat. Totodată, suntem prea cruzi pentru a realiza cu adevărat și a gândi cu discernământ ce ni se întâmplă. Avem reacții ciudate, trecem de la o stare la alta într-un timp foarte scurt, suntem spontani și acționăm deseori fără să ne gândim la consecințe. Aici stă toată frumusețea, tinerețea și spontaneitatea fac din „iubirea din liceu” un clișeu, un sentiment greu de trăit și de care ne amintim mereu, dar mereu, cu zâmbetul pe buze. Apar în ecuație prea mulți de „poate” și de „dacă„, încercăm să ne facem scenarii de genul „cum ar fi fost dacă..” și simțim mai degrabă o urmă de regret că nu mai este, în loc să ne bucurăm că a fost.

Printre aceste gânduri și amintiri, trebuie să găsești puterea de a te bucura că ai învățat niște lucruri, că ai evoluat, că ai cunoscut cel mai frumos sentiment, sentiment care ne transformă pe noi în bărbați, iar pe ființele firave și delicate de lângă noi în femei.

Sfaturile ce urmează sunt pentru mine, dar aș garanta că nu o să regretați nici voi dacă o să treceți prin ele.

Nu te lăsa influențat de vorba lumii


se vor găsi mereu oameni care îți doresc doar răul, oameni frustrați, invidioși, oameni care nu au trăit ce ai trăit tu, oameni săraci din acest punct de vedere și care nu ar mai arunca cuvinte dacă ar cunoaște cu adevărat puterea lor.

ai încredere de cel de lângă tine până la proba contrarie, nu căuta motiv, nu-ți fă rău singur făcându-ți scenarii penibile și fără sens, bucură-te de tot ce ai și găsește mereu acea „parte plină a paharului” după care toată lumea vorbește

Vorbiți deschis, orice


comunicarea este totul, nu te lăsa frământat de unele întâmplări, nu ține în tine nimic care-ți produce rău, încearcă să te deschizi, să îți spui of-ul și totodată părerea, fii nervos, fii bucuros, râzi cu gura până la urechi, plângi, țipă, vorbește delicat, fii stresat, fii melancolic, treci prin toate stările alături de cel de lângă tine, astfel îți vei da seama dacă este persoana potrivită sau nu. Nu-ți fie frică de nimic, nu are de ce să-ți fie rușine de tine. Nu te ascunde sub o mască falsă, nu amăgești pe nimeni astfel, singurul care va suferi de pe urma actoriei tale false vei fi tot tu.

Momentele frumoase sunt cele care predomină


iar dacă ați ajuns în punctul în care balanța înclină spre cele urâte, încercați să puneți punct, nu stricați o amintire frumoasă, nu stricați o poveste pe care o puteți spune mai departe cu zâmbetul pe buze și totodată cu lacrimi în ochi. Încearcă să-ți amintești relația ca pe un vis frumos, nu te consola cu urâtul, fii mândru că ai trecut prin ce alții doar visează.

Fiecare ceartă/moment greu vă întărește relația


sau cel puțin așa ar trebui. Nu lăsați niciodată motivul care va deranjat în urmă, nerezolvat. Pentru că va sosi momentul în care toate aceste motive se vor aduna și nu vei mai găsi puterea de a continua. Rezolvați împreună orice nu digerați, discutați și găsiți o cale de mijloc. Întotdeauna există o cale de mijloc. Certurile sunt benefice, nu doar din pricina faptului că vă cunoașteți mai bine, dar vă ajută să vă întăriți relația. Nu renunța, nu fugi departe de omul de lângă tine când dai de greu, când te deranjează ceva, chiar dacă este mai ușor să pleci, fii tare și înfruntă situația. „Când un bec este ars, unii oameni aleg să se mute în altă casă, nu să schimbe becul.„. Rezolvați problemele la timpul lor, nu când acestea se vor completa între ele și vor stinge orice speranța „că o să fie bine…„.

Stai cât mai mult cu persoana de lângă tine, nu-i da motive să fie geloasă


nu există om care să nu fie gelos, chiar și fără motiv, de aceea trebuie să evităm cât mai mult ca acest sentiment să se dezvolte. Arată-i omului de lângă tine că înseamnă mult pentru tine, oferă-i timp și atenție, fii lângă el atât la bine, cât și la rău, formați un întreg și funcționați ca o singură persoană cu două caractere diferite. Fii transparent și nu-i oferi motive de suspiciuni, nu ascunde nimic, dacă consideri că este omul tău, trebuie să știe absolut tot despre tine și vice-versa.

gelozia va măcina relația voastră și va roade ușor-ușor în tot ce ați clădit de-a lungul timpului, adevărul va ieși mereu la iveală și astfel vei strica o poveste, și ce te faci dacă este povestea vieții tale?

Să nu-ți fie frică de suferință


…pentru că este doar o stare prin care trebuie să treci pentru a o cunoaște. Atunci când suferi, încearcă să-ți găsești momente în care să fii singur, să cântărești unde a mers, unde nu a mers, de ce s-a ajuns la final și cel mai important, bucură-te de toate experiențele prin care ai trecut, bucură-te chiar și că suferi, înseamnă că ești o persoană puternică, o persoană cu sentimente sincere.

Mergi mai departe


nimic nu trebuie să te oprească din drumul tău. Ești un norocos că ai trăit o poveste frumoasă, că ai crescut, că te-ai maturizat, că ai învățat multe lucruri, că ai simțit, că ai zâmbit, că ai plâns, că ai făcut lucruri împreună. Nu continua un lucru la nesfârșit dacă este consumat, câteodată este mai bine să renunți la el dacă-l iubești cu adevărat, exact cum procedezi cu un fluture superb, oricât de drag ți-ar fi, știi ca lui îi poate fi mult mai bine în altă parte, că lângă tine nu ar reuși să cunoască fericirea supremă.

pentru că simt că nu am spus tot, nu promit, dar este foarte posibil să mai apară câteva astfel de articole

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.