Pompa submersibilă sau pompa în sistem hidrofor – ce e mai bun pentru tine?

Atunci când vorbim de apa aflată la mare adâncime, deja ai nevoie de niște sisteme complexe  pentru a o aduce la suprafață. În cazul locuințelor așezate în aproprierea unui râu, de obicei fântânile aferente au chiar și 2 metri adâncime – suficienți pentru a extrage apă.

Acum vine întrebarea ta: ce sistem alegi pentru a extrage apa din sol? Ai trei alternative aici și anume pompa submersibilă, pompa în sistem hidrofor și pompa solară. Despre primele două vreau să vorbim în cele ce urmează.

Ai în vedere acești doi parametri atunci când alegi pompă de apă

Înainte de a prezenta în magazinele de profil pentru a alege o pompă submersibilă pentru nevoile tale vreau să nu uiți să ții cont de debitul de apă necesar și înălțimea de pompare necesară. Debitul de apă necesar se măsoară în metri cubi pe oră, iar înălțimea de pompare necesară se măsoară în metri coloană de apă sau bar.

Pentru uz casnic, motivul pentru care ai nevoie de o pompă de apă, poți opta între pompele submersibile și cele în sistem hidrofor. În cele ce urmează îți voi oferi detalii despre fiecare model în parte. Pentru informații extra nu ezita să iei legătura cu experții în domeniu, cei de la Shop Einstal. Ei îți pot oferi suport și sfaturi optime pentru ca tu să faci alegeri optime.

Pompele submersibile – ce sunt și cum te pot ajuta

O pompă submersibilă o recunoști în primul rând după lungimea lor. Pompele submersibile au lungimi începând de la 50 cm și dispun atât de motor electric, cât și de pompă – aceste două elemente sunt montate într-un corp comun ce intră sub apă.

Pompele submersibile funcționează pe bază de curent electric pe care îl primesc prin cablul conectat la motor. Pentru a transporta apa în locuința ta, pompele submersibile dispun de o conductă sau un furtun. Aceste echipamente sunt amplasate la mare adâncime în pământ, deoarece pânza freatică a tot scăzut odată cu creșterea populației.

Găsești o mulţime de pompe submersibile în stocul de pe shop-einstal.ro. Nu uita că poți beneficia de consultanță din partea personalului.

Pompă în sistem hidrofor

În ceea ce privește pompele în sistem hidrofor, atât pompa, cât și motorul sunt amplasate în afara puțului, foarte aproape de fântână. Atunci când pornești hidroforul, pompa începe să aspire apa de la o adâncime de maxim 8 metri, apă pe care o transmite sub presiune prin conductă până în casa ta. Găsești pompe în sistem hidrofor pe shop-instal.ro.

Majoritatea oamenilor preferă pompa submersibilă pentru că folosește presiunea directă a apei pentru a o împinge la suprafață. De asemenea, pompa submersibilă nu face același zgomot pe care îl face hidroforul și este cu mult mai rezistentă – conține etanșare și garnituri ce împiedică scurgerile de apă.

Vezi toate alernativele pe care le ai la dispoziție pe shop-einstal.ro. Pe cei de Shop Einstal îi găsești pe şoseaua Mihai Bravu, nr. 540-562, complex Impact Center, sector 3, București.

Mai multe detalii la:

0766 261 389

0786 124 777

0766 261 392

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.