Daca nu-ti place ceea ce faci, opreste-te!

Sunt momente cand iti dai seama ca toti anii pe care „i-ai pierdut” stand in bancile scolii puteau fi valorificati intr-un mod mult mai productiv, ca tot ce ai facut ai facut ori de gura parintilor, in cele mai multe dintre cazuri, ori dintr-o obligatie morala, gen sa faci o facultate pentru ca este buna facuta, nu o sa stii niciodata cand o sa te ajute si alte mizerii de acest gen care sunt defapt niste scuze pentru esecul pe care este foarte posibil sa-l ai in caz ca nu esti destul de bine motivat, instruit, organizat. Ideea cu succesul nu vine neaparat din scoala, de cele mai multe ori studiem niste chestii care nu o sa ne ajute niciodata in viata noastra daca nu o sa activam in cercetare, dar ne umplem mintea cu informatii nefolositoare doar pentru a ajunge intr-un anume punct, doar pentru o diploma care nu va fi apreciata de angajatori si va fi premiata tot cu un salariu mediu, exact ca cei care nu au studiile tale si nu sunt poate la fel de bine pregatiti.

1381953918_bussines-rgb

Important in viata este sa ai curaj, sa ai o baza de informatii folositoare, sa stii sa te descurci in viata si sa fii organizat, sa nu te arunci cu capul inainte spre un drum care nu-ti va aduce nimic bun pentru ca pierzi timp, iar in viata timpul este cel mai important. Stiu ca toti vrem sa stam intr-un scaun directorial, dar pana in acel punct este mult de munca, trebuie practic sa trecem prin fiecare etapa a drumului pentru a aprecia momentul in care suntem in varf. Un bun lider stie cum este sa fii in pielea fiecarui angajat pe care-l „conduci”, un lider care nu va ajuta deloc echipa este unul care a ajuns brusc in functia de conducere si nu are deloc habar cu responsabilitatile si greutatile intalnite de fiecare angajat in parte.

Ce vreau sa spun defapt este ca in viata, din punctul meu de vedere, este mult mai important sa fii istet, sa stii ce informatii sa alegi sa le pastrezi in mintea ta, iar de restul trebuie sa scapi in cel mai scurt timp. Un tip care nu are nicio facultate poate realiza chestii ce unul cu 2-3 facultati nici nu-si poate imagina. Modul de viata, gandirea, dar si anturajul ne formeaza profesional. Este important sa fii foarte bun pe o chestie, daca „chestia” pe care esti tu bun iti este si pasiune, atunci este imposibil sa nu reusesti. Am fost mereu de parere ca daca iti place ceea ce muncesti, vei realiza lucruri mari, deci vei avea si tu foarte multe de castigat. Este un lucru sa te duci la munca de placere sau sa conduci o afacere in domeniul in care esti profesionist si-ti place, iar altul este un lucru care-l faci doar pentru ca, crezi tu, iti va aduce foarte multi bani in viitor. Placerea trebuie sa fie prezenta in munca, asta doar daca vrei sa ai succes.

Facultatea nu te face mai destept daca nu-ti place ceea ce studiezi.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.