Ce iti place „acasa”?

acasaIn propria ta casa trebuie sa te simti in primul rand bine, apoi trebuie sa fie confortabil si luxos. Luxul defapt este atunci cand tu te poti relaxa cel mai eficient in propria ta casa, nu tine neaparat de banii pe care i-ai investit, de munca sau de mobila pentru living pe care tu ai cheltuit o anumita suma de bani. Imi place sa cred ca „acasa” este cel mai bun loc pentru odihna mea, pentru productivitatea mea, pentru ideile mele, „acasa” este locul perfect pentru orice, iar oricine este de acord cu mine poate spune in gura mare ca lacasul lor este intr-adevar valoros. Nu cred ca m-as simti confortabil intr-o casa in care nu ma pot arunca pe pat, in care nu-mi pot aseza picioarele pe un scaun, nu pot merge descult sau nu pot face alte chestii ce imi par acum normale, din cauza materialelor pretentioase sau a lucrurilor scumpe ce-mi orneaza mie incaperea. Este ciudat ca nu atingi nimic si sa intelegi totul ca un „bibelou” in propria ta casa.

Sincer sa fiu, nu as schimba cu nimic ideea casei mele, poate doar cu un birou. Mi-ar place mult sa am propriul meu birou acasa la mine, probabil ar fi cea mai preferata camera a mea, dupa living, unde imi petrec o bucata mare de timp atunci cand sunt acasa. Nu stiu ce ma atrage mai mult, canapeaua super primitoare sau faptul ca acolo ne adunam toata familia si discutam chestii care de cele mai multe ori te inspira in tot ceea ce faci.

Imi place ca pot munci acasa, pot scrie articole intr-un mare fel, ma simt confortabil oriunde as fi, iar senzatia cea mai productiva este linistea si sentimentul acela ca esti protejat de propriul tau lacas. Inca un atuu imens este ca poti purta orice iti ofera un anumit confort, nu trebuie sa porti un costum sau sa fii imbracat office, casual sau orice alt stil inconfortabil. Intr-un tricou simplu si un sort pot face lucruri ce nu le poti face cu cravata stransa la gat. Munca ti-o faci tu usoara, iar ideea corporatiilor mari ce le cer angajatilor o anumita imbracaminte este neproductiva. Trebuie sa te simti bine cand muncesti, trebuie sa fie o placere, sa fii relaxat, iar aceste lucruri le intalnesti cel mai des acasa.

De ceva ani sunt mai mult musafir acasa, nu pentru ca imi place sau imi doresc acest lucru, dar sunt nevoit sa fac asta – studiez in alt oras, iar 3 sferturi din an sunt plecat de acasa si sunt cazat intr-un camin studentesc, deci „acasa” pentru mine este practic in camin, chiar daca nu pot compara niciodata cele doua locuri ce primesc acest apelativ din partea mea. Desi uneori fac un efort sa merg acasa, mereu cand prin ocazia fug in locul meu de liniste, „acasa” pentru mine inseamna mai mult decat o casa, inseamna incarcare bateriilor, relaxarea si odihna de care am atat de multa nevoie.

Tu ce iubesti cel mai mult cand vine vorba de „acasa”?

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.