Pescuitul – O Nouă Pasiune

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAcum vreo 2 veri mi-am cumpărat o undiță pentru a merge cu prietenii la pescuit pe un râu, peștele nu era prea mare, noi nu eram nici măcar amatori, dar mie mi-a plăcut. Îmi place să stau pe baltă și să aștept să-mi tragă pluta la fund, îmi place să ascult tot felul de sunete de acolo și să țin undița în mână, mă liniștește.

Acum 2 weekend-uri am fost din nou la pescuit, cu un prieten mai mare, dar de această dată a fost ceva mai „profesionist”, tipul este băiatul unui pescar de meserie, deci știe cum stau treburile pe baltă, cunoaște bine locurile unde se prind pești și știe cum să procedeze. Numai uitându-mă la el am învățat câteva lucruri. Pot spune că pescuitul a devenit o nouă pasiune pentru mine.

O să-mi achiziționez în zilele următoare câteva „scule”. Mă gândesc să-mi iau 2 lansete, o undiță lungă, o trusă cu plumb, câteva plute, 2 clopoței și o trusă de ace. După calculele mele, mă ajunge undeva la 150 lei, maxim. Deci cu 150 lei te faci pescar, de baraj.

Nu mă pot lăuda încă cu ce am prins în puținele mele experiențe, de fiecare dată am fost prins nepregătit și prindeam doar pești foarte mici, în timp ce pescarii care erau pregătiți cu scule, aveau deja câteva exemplare de câteva kilograme.

4 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.