Pasiunea se dezvoltă în anturaje productive

Nu mi-am început experiența de șofer de foarte mult timp, dar consider că am făcut numărul de kilometri care să mă ajute să nu mai fiu numit „începător”. Am trăit destul de multe experiențe în trafic și mi-am dat seama că dorința de a conduce mașini nu a fost superficială, ci m-a ajutat să devin un șofer destul de bun. De cele mai multe ori, cei care merg într-o mașină condusă de mine au confortul și siguranța necesară, iar aceste două lucruri sunt esențiale în a te defini pe tine ca șofer. Din moment ce prietenii tăi sau oricine alege să meargă cu tine ca șofer într-o mașină și este foarte panicat, încordat și abia așteaptă să coboare, ar trebui să-ți pui niște semne de întrebare și să-ți schimbi comportamentul ori stilul de a conduce.

Tatăl meu a avut încredere în mine și m-a lăsat să merg cu mașina încă din primele zile ale mele de permis, iar această încredere m-a responsabilizat maxim, m-a făcut să devin din ce în ce mai bun la volan și să nu creez probleme de nicio natură. Ideea este că am niște calități, după cum a spus și intructorul meu de la practică de la școala auto, care mă ajută în a conduce. Faptul că am avut mereu mașină la dispoziție și am putut conduce ori de câte ori am vrut, m-a ajutat să scap de anumite frici, specifice celor care nu au foarte mulți kilometri în spate.

auto-mechanic-software-tools

Acum urmez cursurile unei facultăți de mecanică, profilul ingineria autovehiculelor, iar cu această ocazie descopăr foarte multe lucruri despre mașini. În tot acest timp (de când dețin permis de conducere), nu am avut foarte multe probleme de natură mecanică cu mașina mea, iar atunci când am avut, nu am fost că restul începătorilor, care se panichează și fug repede în primul service, fără a ști exact unde este problema la mașina lor, iar cei din service aleg să-i jupuiască de bani.

Recent, mi-am schimbat cauciucurile de vară cu niște cauciucuri de iarnă, iar cei de la service-ul la care am făcut această schimbare nu erau chiar niște profesioniști și au uitat să-mi pună și prezoanele pentru jantele de iarnă. Pentru că am făcut asta într-un weekend, atunci când toate service-urile au avut un program mai scurt, a trebuit să-mi pun singur prezoanele pentru jantele de iarnă, la cheie. Sincer, chiar dacă nu este cel mai dificil lucru din punct de vedere mecanic, mi-a plăcut să fac acest lucru. Îmi dau seama defapt că mie mi-a plăcut întotdeauna să surubaresc, dar nu am fost înconjurat niciodată de oamenii potriviți ca să-mi dezvolt această pasiune. Acum, la această facultate, toată lumea vorbește despre mașini, toți lucrează la mașini, toți își îmbunătățesc motoarele și construiesc mașini foarte puternice, iar într-un astfel de mediu, este aproape imposibil să nu înveți lucruri interesante.

Îmi place să citesc despre mașini, despre șofat, despre sfaturi la volan, despre design și tot ce ține de mașini și îmi petrec zilnic câteva ore făcând acest lucru.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.