Parcarea – Despre mâncătorii de maro din grupurile de FaceBook

Azi mi s-a întâmplat ceva amuzant. Mi-e drag să mă cert cu agramați pentru că ei nu au niciodată argumente, iar cu cât numărul lor este mai mare, cu atât conversațiile devin mai interesante. M-a postat (imagine cu mașina) un tip pe o pagina de pe FaceBook unde se adună toate materialele cu idioți care parchează greșit sau fac prostioare prin trafic. Idioțelul am fost eu, de această dată, pentru că am blocat un prieten și încă o mașină care bănuiam că e a unui alt vecin.

De aici urmează splendidul:

Pentru că sunt foarte mulți mâncători de maro pe internet care nu au cu ce-și umple timpul, s-au transformat ușor-ușor în vânători pe aceste genuri de pagini. Și ce fac ei în cazurile astea? Când un proprietar de autoturism postează că a fost blocat, mâncătorii sar repede și înjură, atacă, practic defăimează cel ce a blocat, cu toate că nu au nicio legătură cu întâmplarea și nu cunosc nici împrejurările. Argumente? Ce sunt alea? „Ești prost pentru că ești din alt oraș față de el din care sunt eu” – este principiul pe care ei funcționează și-și exprimă indignarea maltratând cu această ocazie și limba română.

Ideea este că aveam numărul de telefon lăsat în geam, așa cum se practică, dar cel blocat nu a observat acest lucru pentru că majoritatea obișnuiesc să lase foi A4 scrise rapid cu pixul. În urmă cu ceva timp, când mi-am dat seama că a bloca este singura șansa de a nu lua taxiul din locul în care parchezi și până la cămin, mi-am printat niște cărți de vizite drăguțe unde am toate informațiile esențiale despre mine.

Comentatorii care nu au nicio legătură cu întâmplarea sau „mâncătorii de maro”, așa cum îmi place mie să-i numesc, nu au condus niciodată, iar atunci când dai la pedale sau termii talpa la papuc când te deplasezi din A în B nu ai de unde ști că e greu cu parcarea și atunci când stai pentru puțin timp într-un loc, atâta timp cât nu deranjezi pe nimeni și lași și un număr de telefon unde poți fi găsit, se mai fac și astfel de lucruri.

Am răspuns tuturor comentariilor, în ciuda expresiei „nu te pune cu prostul că are mintea odihnită”. M-am bucurat că alte persoane, care nu erau rău intenționate, au înțeles că am ajuns la un consens cu tipul pe care l-am blocat și el nu este deloc indignat, așa cum sunt cei care nu au nicio legătură și preferă să rumege maro.

Am coborât la mașină, am mutat mașina, i-am arătat tipului că aveam numărul în geam, a recunoscut că nu a fost atent și că nu l-a observat, nu a fost supărat, mi-am cerut scuze, s-a terminat povestea.

Simplu între părțile implicate, greu pentru mâncătorii de maro.

Un comentariu

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.