O paralelă între viața de student și viața de licean

Am făcut de mai multe ori comparații între viața de licean și viața de student. Până în momentul actual, când sunt în anu II la Poli, pot spune că liceul a rămas pentru mine cea mai frumoasă experiență din viață. Spun asta poate pentru că acolo lucrurile erau mai simple, mai lejere, nu aveai atât de multe responsabilități și puteai să te mai bucuri de copilărie, în timp ce facultatea este ca o armată mai lejeră pentru noi, tinerii. Când fac asemenea comparații mă refer mai mult la timpul liber, la pauze, la distracții, la glume, ba chiar și la orele de curs. Profesorii din liceu erau mult mai apropiați de noi, ne purtau grija și trăgeau cât puteau ei de tare să învățăm lucruri folositoare în viață, în timp ce la facultate nimeni nu trage de tine, nimeni nu-ți poartă grija, fiecare își vede de drumul lui și-și face meseria. Tu de student, ei de profesori.

Dacă aș putea, aș uni unele elemente din viața de licean cu unele din viața de student și aș crea un mediu în care m-aș simți minunat, în care lucruri ar fi exact cum îmi plac mie. Astfel, aș învăța cu o plăcere ieșită din comun, iar pauzele ar fi de neuitat. Sunt oameni din liceu de care îmi este dor, dar și oameni din facultate la care nu ar renunță pentru nimic în lume.

O diferență importantă este că aici lumea gândește mai matur, majoritatea au sărit peste copilărie și poți purta o discuție deschisă despre orice cu un coleg de facultate, vei fi înțeles și vei primi sfaturi valoroase. În liceu, toate glumele aveau tendințe xxx și tot ce se urmărea era mișto-ul și luarea în derâdere. De foarte puține ori puteai discuta ceva serios, printre hohotele de râs din fiecare pauză.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.