AlexScrie.Ro

Nu Am Talent La Desen

extremely_well_done4De când mă știu nu prea le am eu la desen. Totul până la pensoane, culori și tot ce ține de desen. Nu sunt făcut pentru asta, nu am talent, de fiecare dată când sunt nevoit să fac un desen pentru școală ori împrumut de la cineva unul cât să fiu notat, ori pun pe altcineva să-mi facă unul, dar niciodată făcut de mine pentru că sunt un dezastru.

Tocmai vorbeam astăzi cu profesoară de desen despre acest lucru, o înțeleg și pe dumneaei totuși pentru că este plătită să predea acel obiect tuturor, fie că avem talent sau nu, tot aceleași desene trebuie să le facem toți, dar parcă prea exagerat este să pui un elev de la matematică-informatică să-ți facă un desen ca un student de la artă, cu umbre, cu toate detaliile și tot ce ține de profesionalism. Adică, noi suntem cu numerele, adunări, scăderi, radicali, funcții, algoritmi, din astea lume, nu prea suntem buni să ținem pensonul în mână. Cel puțin mie această materie mi se pare în plus, dar dacă tot este pusă în orarul nostru până în clasa a 11-a îmi pare a fi o materie care să ne ajute mai mult să ne mărim media, adică o materie în dreptul căreia să avem 10, nu să fim controlați la sânge.

Urăsc desenul, deși am unele idei frumoase, mă gândesc cum ar veni încadrat în pagină un anumit desen, ce detalii i-ar da mai multă frumusețe, dar când vine vorba să trec la practică sunt un dezastru.

comentarii

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Te inteleg (aproape). Adica stiu cum e sa ai materii in plus care sigur nu-ti vor folosi in viitor, aceeasi problema o am si eu cu matematica. Frate, sunt la desen, nu imi trebuie mate in viata, decat daca merg la arhitectura sau design! Nu-mi mai baga pe gat formule si lucruri complicate. Chiar nu inteleg de ce profesorii nu simplifica materia asta, mai ales la un liceu de arte.

  Si nu toti suntem facuti pentru desen, nu-i neaparat sa te nasti cu acest talent, poate ai altele.
  Insa pentru mine desen e desen, adica stiu ca o sa-mi castig existenta din asta.

 • In romania la toate scolile/liceele/ facultatile sunt puse ore in plus… sa fie cat mai mare orarul sa para serioase.

  Dar chestia asta e o prosite.. unele materii nu isi au rostul.

 • Sincer eu am fost praf, probabil daca era o materie serioasa nu treceam anul! Nu a existat desen facut de mine, parinti sau prieteni, eu nu eram in stare nici macar o linie dreapta sa fac! Anti talent!

 • Eu am talent la desen cu carul pacat ca trebuie sa-mi storc creierii cu o facultate care nu e de mine si care imi mananca zilele, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunt la pasiunea mea si sa imi pierd talentul…abia astept sa termin cu examenele astea si sa continui sa fac arta si sa desenez. Cand am timp liber asta fac.

  Crede-ma ca de oameni ca tine tot am dat la liceu. Eram singurul artist din clasa mea. Am si ramas fara vreo cateva desene de ale mele din moment ce nu prea talentatii mei colegi au vrut sa ia si eu o nota mare. Altii mi-au cerut sa le fac desene sau sa le colorez desenele schitate, ma innebuneau…am si ramas fara vreo cateva desene ca trebuia sa le las la altii, care cred ca mai degraba erau lenesi…

  Na, nu putem fi toti inzestrati cu acest talent, care ar mai fi rostul si farmecul daca toti am fi buni la acelasi lucru?

arhivă

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.