Nevoia te învață

Atunci când te muți de la părinți, fie permanent, fie pe o perioadă determinată de timp, întâlnești niște situații când îți dai seamă că responsabilitatea este obligatorie. Pe timpul liceului am stat cu ai mei, nu avea rost să mă mut în alt loc pentru că eram foarte aproape de casă, iar asta ar implica niște costuri suplimentare care nu-și aveau rostul. În primul an de facultate mi-am dat seama că atunci când depinzi de tine în totalitate îți dai seama că lucrurile care până atunci le considerai micuțe și de nimic, chiar necesită un minim de efort.

lider

Chiar dacă la început nu mi-a plăcut ideea că o să locuiesc pentru 80% din timpul meu cu alți colegi și într-o singură cameră, cu timpul a început să-mi placă ideea și privesc partea plină a paharului. Viața de cămin te maturizează, te face să fii mai responsabil, mai ordonat. Iar aceste lucruri nu le înveți doar într-un cămin studențesc, ci și în oricare alt loc, departe de familie.

Dacă până acum eram învățat să iau totul de-a gata, iar asta mi se părea normal, acum am conștientizat că orice lucru mărunt este de luat în seamă. Eram învățat să găsesc mâncarea pregătită, eu numai s-o servesc, acum trebuie să fac singur treaba asta, eram învățat ca hainele mele să fie pregătite, călcate și spălate, acum am învățat să folosesc singur un fier de călcat, să-mi spăl și usuc hainele, iar lista cu exemple poate continua la infinit.

Suprinzator, a început să-mi placă să mă ocup singur de mine, să fiu responsabil. Ba chiar mai mult, am devenit interesat de unele produse de care nu aveam niciun habar înainte să mă „despart” oarecum de ai mei. De exmplu, acum consult periodic site-uri cu produse folositoate, adică site-uri ca Besty.ro și încerc să-mi achiziționez orice produs care-mi face viața mai ușoară.

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.