NetBook-urile Au Murit

netbooksErau prezentate ca o speranță în industria tehnologiei, dar pentru ele anul 2012 a fost ultimul în care puteau fi găsite pe piață. NetBook-urile au murit, nu se vor mai fabrica de acum, s-au stins.

Compania Asus a fost prima care a anunțat că renunță să mai fabrice astfel de unități, apoi a declarat și Acer același lucru, în ciuda declarației pe care compania o dăduse în septembrie 2012 în care își afirmau dorința de a produce în continuare aceste produse. După ce marfa aflată acum pe piață se va epuiza, netbook-urile vor fi de negăsit. Aceste două companii erau singurele care mai produceau astfel de produse, celelalte au trecut la next level cu producerea de tablete.

Nu au trăit foarte mult, au fost lansate în 2007 și erau chiar apreciate pentru durata bateriei, dar și pentru portabilitatea lor, erau în fața laptopurilor la aceste capitole. Prețurile erau mai scăzute, la fel și greutatea (doar 1kg).

Tabletele și telefoanele smart au făcut din netbook-uri un produs demodat și vechi, după apogeul lor din anii 2008-2009 a urmat o perioadă în care vânzările au scăzut, odată cu lansarea tot mai multor laptopuri subțiri și ușoare, cu baterii mai bune și mai performante, din 2010 a început chinul pentru piața de netbook-uri ca în anul 2012 să renunțe și ultimile companii din fabricarea lor.

Se poate spune că tabletele au omorât netbook-ul, ele devin tot mai performante și tot mai utilizate, companiile care produc astfel de produse au înregistrat un număr mare de vânzări în preajma sărbătorilor, tabletele au înlocuit în ultimii ani codurile de Crăciun pentru copii.

6 Comments

Lasă-mi un comentariu!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.